Άυλοι Τίτλοι

Αρ. Πρωτ. : 2542 //11-01-2012


Προς: Επίτιμους Αρχηγούς του Π.Σ.
ΚΟΙΝ: Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος
 

Αξιότιμοι κ.κ. Επίτιμοι Αρχηγοί Πυροσβεστικού Σώματος,

Στο Ν.4033/11 (ΦΕΚ 264Α) άρθρο 28 παρ.6&7, η Κυβέρνηση, παραμονές Χριστουγέννων, αποφάσισε να σας χορηγήσει δίκην αγιοβασιλιάτικου μποναμά το βαθμό «του Στρατηγού εν αποστρατεία» εφ όσον υποβάλλετε σχετική αίτηση εντός διμήνου. Όλο το προηγούμενο διάστημα της τελευταίας διετίας, είχε φροντίσει να σας εκφράσει την ίδια ευγνωμοσύνη της, ξαπλώνοντάς σας βολικά στην προκρούστιο κλίνη του Μνημονίου και των ντόπιων εκτελεστών του. Το τσεκούρωμα της σύνταξής σας, ξεκίνησε με την επιβολή ΛΑΦΚΑ και την αφαίρεση δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος Αδείας, συνεχίστηκε με την μείωση των επικουρικών καθώς και με το τελευταίο ψαλίδισμα του 20% των μηνιαίων αποδοχών σας. Παράλληλα όλο αυτό το διάστημα το Πυροσβεστικό Προσωπικό που βρίσκεται στην ενέργεια, αντιμετωπίζει μια χειρότερη κατάσταση, με ακόμα μεγαλύτερο τσεκούρωμα των αποδοχών του, αλλά και με υποβάθμιση και απαξίωση του έργου του.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στον Πυροσβεστικό Οργανισμό, όπου η φτώχεια και η εγκατάλειψη διατρέχει όλες τις δομές του. Η τελευταία αυτή απόφαση της Κυβέρνησης με την χορήγηση του βαθμού «του Στρατηγού εν αποστρατεία», θεωρούμε ότι αποτελεί προκλητική πράξη τόσο για σας, όσο και για το σύνολο του πυροσβεστικού προσωπικού. Μας θυμίζει την ταινία του αξέχαστου ελληνικού κινηματογράφου: «Ένας ήρωας με παντούφλες»!!!

Αξιότιμοι κ.κ. Επίτιμοι Αρχηγοί,

Το 325 π.Χ. όταν ο Μ. Αλέξανδρος διέσχιζε την καυτή έρημο της Γεδρωσίας, κάτω από συνθήκες τεράστιας στέρησης σε φαγητό και νερό για τους στρατιώτες του, κάποιοι στρατιώτες βρήκαν λίγο νερό σε μια τρύπα, το έβαλαν σε μια περικεφαλαία και έτρεξαν να το προσφέρουν στο βασιλιά τους. Αυτός δεν ήπιε σταγόνα. Το έχυσε μπροστά σε ολόκληρο το στράτευμα! Η πολυετής, ευδόκιμη υπηρεσία σας, στις τάξεις του Π.Σ. και πολύ περισσότερο η ενάσκηση της αρχηγίας του, επιβάλλει να τηρήσετε αντίστοιχη στάση ηγέτη.