Αίαντας και λευκά Αιαντάκια

Αρ. Πρωτ. : 2808 // 25-09-2012

 Προς:
1. Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια

2. Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη

3. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

4. Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος

5. Πολιτικά κόμματα

6. Μ.Μ.Ε.

Κύριε Υπουργέ,

Πληροφορηθήκαμε την εντολή σας για  παραχώρηση τριών (3) υδροφόρων Πυροσβεστικών οχημάτων Α΄τύπου  πρώτης και άμεσης επέμβασης, από το Πυροσβεστικό Σώμα στην Ελληνική Αστυνομία. Πιθανόν μετά από απαίτηση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για εφαρμογή νέων μεθόδων στους μηχανισμούς καταστολής των κοινωνικών διεκδικήσεων.

Κύριε Υπουργέ,

Θεωρούμε  ότι τέτοιες ενέργειες δυναμιτίζουν την εργασιακή και κοινωνική ειρήνη και κινούνται εκτός των ορίων της νομιμότητας.

Ο Ν. 3511/2006 (αρθ.1παρ.1β) καθορίζει ότι «το Πυροσβεστικό Σώμα έχει την ευθύνη και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της καταστολής των πάσης φύσεως πυρκαγιών και την παροχή κάθε είδους δυνατής συνδρομής για τη διάσωση των ατόμων και υλικών αγαθών, που απειλούνται από αυτές». Η χρήση των  υδροφόρων πυροσβεστικών οχημάτων από την ΕΛ.ΑΣ. θέτει σε κίνδυνο τόσο τα αποτελέσματα της όποιας επιχείρησης κατάσβεσης, όσο και την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα των επιβαινόντων σε αυτά. Οι λόγοι είναι προφανείς.

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας  ότι ή χρήση των «ΛΕΥΚΩΝ ή ΜΠΛΕ» πυροσβεστικών οχημάτων δεν θα γίνεται από εργαζομένους του Πυροσβεστικού Σώματος.

Επίσης πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι η όποια καταστροφή περιουσίας του κράτους (ακόμη και των ίδιων  των  οχημάτων), των πολιτών, τραυματισμός ή απώλεια ανθρώπινης ζωής προκληθεί εξ αιτίας της παραχώρησης – χρήσης των οχημάτων αυτών, από μη πιστοποιημένο και εκπαιδευμένο προσωπικό, χωρίς την διασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς διεξαγωγής των επιχειρήσεων κατάσβεσης πυρκαγιών σε αστικό περιβάλλον, θα έχει ως υπεύθυνο αυτόν που υλοποίησε την παραχώρηση, χωρίς κανένα νομιμοποιητικό έγγραφο όπως προβλέπεται για μια συντεταγμένη πολιτεία.

Για μια ακόμη φορά το «Αστυνομικό καπέλο» με πολιτική κάλυψη ενεργεί με «πραξικοπηματικό» τρόπο, παραμονή εργατικών κινητοποιήσεων, θυμίζοντας «άλλες εποχές».

Καλούμε την πολιτική ηγεσία να αποκαταστήσει την νομιμότητα, αλλά και την φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να διασφαλίσει τον σκοπό της χρήσης των Πυροσβεστικών οχημάτων  όπως ορίζεται από το νόμο.

Διαβεβαιώνουμε τους συμπολίτες μας ότι θα είμαστε παρόντες στους κοινωνικούς αγώνες και αρνούμεθα να ενταχθούμε σε μηχανισμούς κατασταλτικής νοοτροπίας.