ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αρ. Πρωτ.: 500/1/19β // 05-11-2012

Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Όπως γνωρίζετε, το συνδικαλιστικό μας κίνημα έδωσε τους τελευταίους μήνες ένα σκληρό και άνισο αγώνα, προασπιζόμενο τα συμφέροντα τόσο των Ελλήνων Αστυνομικών, Πυροσβεστών και Λιμενικών, όσο και το αναφαίρετο δικαίωμα των συμπολιτών μας, να αισθάνονται όλοι ασφαλείς, απολαμβάνοντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο αγαθό της ασφάλειας.

Δυστυχώς, το καθολικό μας αίτημα να σταματήσουν οι περικοπές και να δρομολογηθεί μια άλλη πολιτική για τα Σώματα Ασφαλείας, που θα θωρακίζει επαγγελματικά τον ένστολο για να μπορεί να εκπληρώσει την εθνική του αποστολή, διαπιστώνουμε σήμερα ότι συνθλίβεται για άλλη μια φορά στις σκοπιμότητες των μνημονίων και της τρόικας.

Η Κυβέρνηση, καλώντας σας να ψηφίσετε τις νέες περικοπές των λειτουργικών και μισθολογικών δαπανών, ισχυρίζεται προφανώς ότι διατηρεί στο ακέραιο το αξιόμαχο των ενστόλων και την αποτελεσματική λειτουργία τους. Ουδέν ψευδέστερον.

Με εξαθλιωμένο ανθρώπινο δυναμικό, οδηγούμαστε στη διάλυση!

Γι’ αυτό σας καλούμε αναλογιζόμενοι τις ιστορικές σας ευθύνες, αφού λάβετε υπόψη σας και τον επισυναπτόμενο πίνακα με τις συνολικές μειώσεις που υφιστάμεθα, οι οποίες αποκρύπτονται επιμελώς από τις προς ψήφιση διατάξεις, να μη συνεργήσετε στο συντελούμενο έγκλημα, σε βάρος τόσο των εν ενεργεία όσο και των συνταξιούχων συναδέλφων μας, δεδομένου ότι τα μέτρα του νέου Μνημονίου για τους ένστολους, πέραν των άλλων λειτουργούν και τιμωρητικά για όσους από εμάς υπηρέτησαν και υπηρετούν την πατρίδα, εξαντλώντας τα ανώτατα χρονικά όρια παραμονής στην ενεργό δράση ή επιλέγοντας να προσφέρουν από θέση αυξημένης ευθύνης.

Ο Έλληνας Αστυνομικός, Πυροσβέστης και Λιμενικός αναμένει από όλους τους εκπροσώπους του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο να κάνουν το πατριωτικό τους καθήκον, διατηρώντας ζωντανή την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, όπως αρμόζει στον περήφανο Ελληνικό Λαό, που αγωνιά για το μέλλον του.