ΑΥΤΟΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Μήνυμα του Προέδρου του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ για την επέτειο της αντίστασης του λαού μας το 1940

Σε αυτόν το μικρό τούτο τόπο, πριν  περίπου  μισό αιώνα, οι πατεράδες και οι παππούδες μας, αποφάσισαν να κρατήσουν την ελευθερία τους, την αξιοπρέπεια τους, την ελευθερία και ανεξαρτησία της χώρας τους. Φτωχός λαός, με πενιχρά μέσα, αλλά με περίσσευμα ψυχής, σηκώθηκε από την ατομικότητα του, διαμόρφωσε μια γενναία εθνική συλλογικότητα, και ύψωσε το ανάστημα του απέναντι στους φασίστες εισβολείς. Δεν σκιάχτηκε και δεν υπόγραψε το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΟΥ. Στα βουνά της Ηπείρου έδωσε μια σκληρή μάχη και με θυσίες αίματος  κράτησε το δικαίωμα του να διαχειρίζεται την τύχη του.

Σήμερα ο λαός μας, δέχεται μια άλλη επίθεση. Ο τροϊκανός εισβολέας των κερδοσκόπων των αγορών, των αδίστακτων τοκογλύφων και των μερκελιστών ηγετών, προσπαθεί να εξοντώσει το λαό μας και να λεηλατήσει τη χώρα μας. Με τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟΥ, δένει χειροπόδαρα με τη φτώχεια και το σήμερα και το αύριο μας.

Ο λαός μας είναι περήφανο παιδί και εγγόνι των μαχητών του ’40.

Τούτο το μικρό φτωχό “αλωνάκι” έχει γίνει πολλές φορές ο τάφος υποψήφιων εισβολέων και προσωρινών σφετεριστών και κατακτητών.

Αυτός ο μικρός  περήφανος  λαός  ξέρει να λέει ΟΧΙ και μάλιστα με ΗΧΗΡΟ  τρόπο.