ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

Συνάδελφοι

Κατατέθηκε τελικά από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Πολιτικής Προστασίας το επί μήνες επεξεργαζόμενο σχέδιο νόμου με το όνομα «Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ρύθμιση λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη».

Από την πρώτη ανάγνωση του πολυσέλιδου κείμενου εντοπίσαμε διαφοροποιήσεις από το αρχικό κείμενο που είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Κάποιες από αυτές αφορούν βελτιώσεις, σύμφωνα και με τις αιτιάσεις που είχαμε διατυπώσει τότε, αλλά και νέες ρυθμίσεις, που χρήζουν επεξεργασίας.. Ήδη μελετούμε το κείμενο του νομοσχεδίου, προκειμένου να διαμορφώσουμε συνολική και ολοκληρωμένη άποψη.

Καλούμε τους Περιφερειακούς Εκπροσώπους της ΕΑΠΣ σε επικοινωνία με τα μέλη μας, σε όλη τη χώρα, να μας αποστείλουν μέχρι την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, παρατηρήσεις, αιτιάσεις και προτάσεις ώστε να συμπεριληφθούν σε μια συγκροτημένη ολοκληρωμένη επεξεργασία του ν/σ, προκειμένου να την παρουσιάσουμε στα κόμματα που θα επισκεφθούμε, καθώς και στη σχετική επιτροπή της Βουλής, στην ακρόαση φορέων, όταν κληθούμε.