Δράσεις των ενστόλων σε Κρήτη και Μυτιλήνη

Το πανεργατικό μέτωπο απέναντι στην ασφαλιστική καταιγίδα.

Δράσεις των ενστόλων στην Κρήτη

2016-01-31_5

Το Σαββάτο 30/1 πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη τοπικών σωματείων και φορέων του Ν. Ηρακλείου στο Εργατουπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου. Στην σύσκεψη αποφασίστηκε η μαζική συμμετοχή και το δυναμικό παρών, σε ένα αρραγές κοινό διεκδικητικό μέτωπο ενόψει της απεργίας της 4ης Φλεβάρη από όλους τους Κοινωνικούς φορείς. -αφού είναι ανάγκη το μήνυμα που θα σταλεί να είναι όσο πιο ηχηρό γίνεται.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους της ΕΑΠΣ, ο Γραμματέας ΠΕΠ Κρήτης Ν. Παπαλεωνίδας και ο Γραμματέας ΕΑΕΚ Μ. Παπουτσάκης, οι οποίοι μετέφεραν την στήριξη των Αξιωματικών του ΠΣ στις δράσεις και κινητοποιήσεις εναντίον του νέου “μνημονιακού ασφαλιστικού”.

Δράσεις των ενστόλων στην Μυτιλήνη

2016-01-31_2

Συνάδελφοι

Διευρύνεται η συμμετοχή των συναδέλφων σε όλη την χώρα, σε ένα κοινό πανεργατικό μέτωπο, απέναντι στο σχεδιαζόμενο ασφαλιστικό τυφώνα που στοχεύει το σύνολο των ανθρώπων της εργασίας. Την Παρασκευή 29/1, συνάδελφοι από τα σωματεία αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών του Ν. Λέσβου, βρέθηκαν στο μπλόκο των αγροτών στη Λάρσο της Λέσβου, σε μια συντονισμένη δράση διαμαρτυρίας. Την ΕΑΠΣ εκπροσώπησε το μέλος της ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου της ΕΑΠΣ Ν. Μπαμπάκος.

2016-01-31_1Σε κοινή ανακοίνωσή τους που υπογράφουν όλοι οι εκπρόσωποι των τοπικών σωματείων, αστυνομικών, πυροσβεστών, λιμενικών του νησιού, καλούν τους τοπικούς βουλευτές να να διαχωρίσουν τη θέση τους και να δηλώσουν έγκαιρα ότι θα καταψηφίσουν τις αρνητικές αντιασφαλιστικές διατάξεις, καθότι ο μόνος δρόμος για να υπάρξει εργασιακή ειρήνη, είναι ο δρόμος του ουσιαστικού διαλόγου και όχι η εσπευσμένη και εκβιαστική ψήφιση ανεδαφικών και παράλογων διατάξεων.

Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου θα δοθεί κοινή συνέντευξη τύπου των σωματείων στο Αμφιθέατρο της Αστυνομίας, στις 10.30 το πρωί.