Δύο νέα e-book από την Ασπασία Καραμάνου

Η Ασπασία Καραμάνου είναι στέλεχος της Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Αττικής. Με λαμπρές σπουδές ως Πολιτικός Μηχανικός, με μεταπτυχιακό στην παράκτια τεχνολογία – κατολισθήσεις και διδακτορικό στην πολιτική προστασία, συνδυάζει την επιστημονική γνώση με την επαγγελματική της ενασχόληση. Πολυγραφότατη στα ζητήματα του τομέα της, μας παραχώρησε ευγενικά, τα δύο τελευταία πονήματα της, να τα αναρτήσουμε στους επικοινωνιακούς κόμβους της ΕΑΠΣ

Το πρώτο e-book, πραγματεύεται τις “Πρώτες Βοήθειες Ψυχολογικής Παρέμβασης (Psychological First Aid / PFA intervention)”, δηλ. την συμπονετική και υποστηρικτική παρουσία που είναι σχεδιασμένη να μειώσει μια οξεία κατάσταση στρες, οδύνης και θλίψης, καθώς να αξιολογήσει την περαιτέρω ανάγκη για μια πιο μόνιμη φροντίδα της ψυχικής υγείας.

ΠΡΩΤΕΣ-ΒΟΗΘΕΙΕΣ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ jpg

Το δεύτερο e-book, πραγματεύεται το “START TRIAGE σε Μαζικές Καταστροφές” αφορά την διαλογή-ταξινόμηση των ασθενών ή θυμάτων μιας καταστροφής, προκειμένου να αποφασιστεί ποιος πρέπει πρώτος να λάβει την ανάλογη θεραπεία που απαιτείται για την περίπτωσή του, ποιος δεύτερος κ.ο.κ.

START TRIAGE jpg