Εξώδικη διαμαρτυρία για συνδικαλιστική δίωξη

Αρ. Πρωτ.: 303/2/16β // 27-09-2012

Προς: Τον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ

Κοιν.: 1) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ

         2) Πολιτικά Κόμματα

         3) Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος/Γραφείο κ. Αρχηγού

         4) Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος/Γραφείο κ. Αρχηγού

         5) ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας

         6) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

 Κύριε Αρχηγέ,

Οι έξι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας, ως τα επίσημα αντιπροσωπευτικά συνδικαλιστικά όργανα των Αστυνομικών, Λιμενικών, Πυροσβεστών της Χώρας, με αφορμή την άδικη και ακατανόητη πειθαρχική δίωξη του καθ’ όλα αξιοπρεπούς και απόλυτα υπηρεσιακού, καθ’ όλη την ευδόκιμη και επιτυχή υπηρεσιακή του πορεία συναδέλφου και Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας, Αρχιφύλακα Δημήτρη Φώτη, καταγγέλλουν απερίφραστα και με ιδιαίτερη αγανάκτηση την προσπάθεια φίμωσης του συνδικαλιστικού μας κινήματος μέσω της αιφνιδίου αυτής διώξεως του συγκεκριμένου συναδέλφου μας. Η απαράδεκτη αυτή νομικά και ουσιαστικά αβάσιμη ενέργεια, προσβάλλει όλους εμάς και πρωτίστως το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε ειρηνικά όντες εκτός υπηρεσίας και ασκώντας τα δικαιώματα που απορρέουν από το Σύνταγμα για κάθε Έλληνα πολίτη.

Η δήθεν προσβολή της «δημοσίας αιδούς» και η τάχα «αναξιοπρεπής συμπεριφορά» του συναδέλφου ένεκα της προσδέσεώς του σε αγχόνη, ενώ ήταν σημειωτέον εκτός υπηρεσίας και εν ώρα διαδηλώσεως, δεν μπορεί επ’ ουδενί να δικαιολογήσει την άσκηση της οιασδήποτε πειθαρχικής διώξεως. Ο εικονικός απαγχονισμός αποτελεί μια ύστατη πράξη ειρηνικής διαμαρτυρίας που θέλει να καταδείξει με έντονο συμβολισμό τον πνιγηρό και απάνθρωπο χαρακτήρα των προωθούμενων μέτρων των ήδη εξαθλιωμένων μισθολογικά ενστόλων και είναι βέβαιο ότι ούτε το Σώμα προσβάλλει, ούτε σκανδαλίζει την ελληνική κοινωνία που διαβιεί αναλόγως.

Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με την επίσημη στολή επιθεωρήσεως οι ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού της Χώρας, το σχοινί της αγχόνης το φέρουν μονίμως και διαρκώς πέριξ του λαιμού, εκπέμποντας έντονο συμβολισμό. Είναι το σχοινί που τραβάει ο Έλληνας ναύτης όταν απειλείται με αιχμαλωσία και ο οποίος προτιμά να θέσει τέλος στην ζωή του παρά να υποδουλωθεί.