Επιστολή διαμαρτυρίας προς Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ

Προς Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο

Κύριε Πρόεδρε

Από τα ΜΜΕ πληροφορηθήκαμε ότι την Τετάρτη 12/2/2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του “Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη του κόμματος σας με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους αστυνομικών και πυροσβεστών” όπως και αναγράφεται σε σχετικό δελτίο τύπου του τομέα.

Μας προξενεί ιδιαίτερο προβληματισμό η συγκεκριμένη είδηση, μιας και ουδείς από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του επαγγελματικού πυροσβεστικού προσωπικού έλαβε μέρος στη συνάντηση, μιας και προφανώς ουδείς κλήθηκε.

Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τον πυροσβεστικό οργανισμό, και ενώ έχει κατατεθεί ήδη στο κοινοβούλιο το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών του Υπουργείου μας, θα περιμέναμε από το κόμμα σας, ως κυβερνητικός εταίρος, να επιθυμούσατε να ακούσετε τις θέσεις των Σωματείων μας.

Γεγονός που δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό, ούτε σήμερα, όπου κατά την ακρόαση μας στη σχετική επιτροπή στη Βουλή δεν παρέστη εκπρόσωπός σας να ακούσει τις απόψεις μας.

Κύριε Πρόεδρε

Επειδή θα συμφωνήσουμε απόλυτα στην φράση με την οποία κλείνει το σχετικό δελτίο τύπου του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη του κόμματός σας ότι “Λέμε ναι στην αναδιάρθρωση, όχι στο συγκεντρωτισμό και στην αναβίωση πρακτικών του παρελθόντος” είμαστε στη διάθεσή σας να σας εκθέσουμε τις απόψεις μας, τις οποίες και ευελπιστούμε να στηρίξετε στην κοινοβουλευτική διαδικασία των επόμενων ημερών.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΟΕΥΠΣ Νίκος Αθάνατος

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ Γιάννης Σταμούλης