Ετήσιο τακτικό συνέδριο της FEU 01/16

2016-06-30 FEU-1Σε μία κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, στην Βαρκελώνη, από 29-06-2016 έως 01-07-2016 πραγματοποιείται το τακτικό συνέδριο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Αξιωματικών της Πυροσβεστικής της ΕΕ (FEU). Εκπρόσωποι από Ενώσεις Αξιωματικών Πυροσβεστικής, από την Ελλάδα, Ισπανία, Σλοβενία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Νορβηγία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Ιταλία, Ιρλανδία, Ουγγαρία, Γερμανία, Γαλλία, Φιλανδία, Δανία, Τσεχία, Βέλγιο, συζητούν για το μέλλον των υπηρεσιών πυρόσβεσης-διάσωσης και πολιτικής προστασίας και ασφάλειας στην Ευρώπη.

2016-06-30 FEU-2Την ΕΑΠΣ εκπροσωπούν στο συνέδριο ο Γ. Σταμούλης και Τ. Παππάς. Στο συνέδριο πέρα από τις παρουσιάσεις για την πυροσβεστική κατάσταση στην Ευρώπη, με σημαντικότερη την παρουσίαση του Βέλγου συναδέλφου για την απόκριση των υπηρεσιών στο τρομοκρατικό κτύπημα των Βρυξελλών, παρουσιάστηκε η εξέλιξη των σημαντικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων που εκπονεί ή συμμετέχει η FEU.

Σημαντικό για τη χώρα μας είναι η επιλογή να πραγματοποιηθούν με την υποστήριξη της ΕΑΠΣ, το επόμενο διάστημα δυο σημαντικές δράσεις.

Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 9 και 11 Νοεμβρίου 2016 στην Αθήνα και αφορά τη συνεδρίαση εργασίας του ευρωπαϊκού προγράμματος EmerGent  project. Το πρόγραμμα μελετά την επίδραση των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.( Πληροφορίες για το πρόγραμμα στη σελίδα https://www.fp7-emergent.eu)

Η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο του 2017, σε χρόνο και τόπο που θα προσδιοριστεί αργότερα και είναι η πραγματοποίηση του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της FEU. Αναφορικά, η ΕΑΠΣ έχει διοργανώσει στη χώρα μας το 2001 και το 2008 τα ετήσια συνέδρια της FEU.