Ημέρα μνήμης πεσόντων Πυροσβεστών

2015-11-12_2 ΠΕΣΟΝΤΕΣΞημερώματα τέτοια μέρα, 12 Νοέμβρη 1942, ο Πυροσβέστης Β΄ Τάξης Κωνσταντίνος Πούλιος παλεύοντας με τις φλόγες σε κτίριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, χάνει τη ζωή του και με τη θυσία του, εν ώρα του πυροσβεστικού καθήκοντος, θεμελιώνει το ΗΡΩΟΝ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.

Μετά από 6 δεκαετίες, η ΕΑΠΣ, ανασύρει ευλαβικά το γεγονός της θυσίας του και προτείνει την καθιέρωση της Ημέρας Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών, στις 12 Νοέμβρη κάθε χρόνο, ημέρα της θυσίας του. Με το Ν.3511, το 2006 η πρόταση αυτή γίνεται θεσμική πραγματικότητα και από το 2007\ κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, σε όλη τη χώρα γίνονται στα πυροσβεστικά μνημεία πεσόντων  τελετές χρέους.

Και φέτος η κεντρική εκδήλωση τιμής και χρέους έγινε στο Ηρώον του Πυροσβεστικού Σώματος, που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του ΕΣΚΕ στο Χαλάνδρι. Την τελετή κόσμησαν συγγενείς, πεσόντων συναδέλφων, ενώ παρέστησαν τόσο η πολιτική όσο και η πυροσβεστική ηγεσία.

2015-11-12_1 ΠΕΣΟΝΤΕΣΤιμητικό στέφανο κατέθεσαν όλα τα σωματεία του πυροσβεστικού προσωπικού, εν ενεργεία και αφυπηρετησάντων. Εκ μέρους του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ  στέφανο τιμής κατέθεσε ο Πρόεδρος.