Η ΑΝΗΣΥΧΊΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΦΩΝΗ ΑΓΩΝΙΆΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΆ ΚΟΜΜΑΤΑ

Συνάδελφοι

Συνεχίστηκαν οι επαφές των προεδρείων των σωματείων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις με τα πολιτικά κόμματα προκειμένου να εκφραστεί η ανησυχία του ενστόλου προσωπικού της χώρας για το σχέδιο του νέου ασφαλιστικού που προωθείται.2016-01-20_1Την Δευτέρα 19/1/2016 στις 11.30 πραγματοποιήθηκε, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. κ. Π. Καμμένο, του οποίου ζητήθηκε, ως κυβερνητικός εταίρος, να προασπίσει τους ενστόλους από την καταστροφή του νέου ασφαλιστικού και να συμπεριλάβει στην ρύθμιση που προωθεί σαν ΥΕΘΑ για το επίδομα εξομάλυνσης των στρατιωτικών και το προσωπικό των Σ.Α.

2016-01-20_2Στις 14..00 της ίδια ημέρας, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας συνάντηση των Βουλευτών του κόμματος κ.κ. Δημήτρη Κυριαζίδη και Βασίλη Οικονόμου.

2016-01-20_3Στο πλαίσιο της προγραμματισμένης αυτής συνάντησης, κατά την οποία απηύθυνε χαιρετισμό ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, έγινε ανάπτυξη των θέσεων της Ν.Δ. πάνω στα φλέγοντα ζητήματα των κυρίων και επικουρικών συντάξεων, των εφάπαξ παροχών και του μισθολογίου, ενώ ιδιαίτερη αγωνία εκφράστηκε για την τύχη των Ταμείων.

2016-01-20_4Στις 17.00 , πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ με την Πρόεδρο κ. Φ. Γεννηματά, η οποία δήλωσε την αντίθεσή της στο νέο ασφαλιστικό και ενστερνίστηκε τις ενστάσεις και τις αιτιάσεις μας για το κυβερνητικό σχέδιο.

2016-01-20_5Στις 20/1/2016, στις 09.00, στην Βουλή, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Θ. Παφίλη με κύριο θέμα συζήτησης το ασφαλιστικό. Σύμφωνα με τις θέσεις του ΚΚΕ. “το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας δεν πρέπει να έχει την παραμικρή αυταπάτη για τις προθέσεις της κυβέρνησης. Άλλωστε η κυβέρνηση εισηγητικά στο σχέδιο – έκτρωμα για το ασφαλιστικό ξεκαθαρίζει ότι «Το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης λειτουργεί με ενιαίους κανόνες … Τα θέματα του νόμου αυτού που αναφέρονται στους λειτουργούς του Δημοσίου, τους στρατιωτικούς, θα ρυθμιστούν με όμοιο τρόπο με ειδικό συνταξιοδοτικό νόμο».

Καμία επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός, καμία αυταπάτη στις νέες υποσχέσεις περί δήθεν εξαίρεσης.