Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

2015-01-18 CIVIL PROTECTION jpgΗ Ένωση Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, συνεχίζει να εμπλουτίζει την ψηφιακή της βιβλιοθήκη, αξιοποιώντας και τις πτυχιακές και διπλωματικές εργασίες συναδέλφων – Αξιωματικών από όλα το φάσμα των σχολών που έχουν φοιτήσει. Με αυτό τον τρόπο οι εργασίες αυτές γίνονται χρηστικές και «κοινό κτήμα», στους συναδέλφους, εμπλουτίζοντας την γνώση τους με πονήματα συναδέλφων. Έτσι ο κόπος και η προσπάθειά τους παίρνει πολλαπλασιαστική αξία, καθώς παραδίδεται στην πυροσβεστική συλλογική γνώση και επιστήμη.

Μια τέτοια έκδοση αποτελεί και η παρούσα. Ο Πύραρχος – Δασολόγος, Σπυρίδων Βαρσάμης, την εκπόνησε τον Μάιο του 2012, στα πλαίσια της εκπαίδευσής του στην Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου, με αντικείμενο την δομή της Πολιτικής Προστασίας στην Ελλάδα. Παρά το γεγονός ότι το 2014 άλλαξε ο νόμος της ΓΓΠΠ, η μελέτη παραμένει ιδιαίτερα επίκαιρη αφού περιγράφει το γενικότερο πλέγμα της διάρθρωσης του συνολικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας στην πατρίδα μας.

Την μελέτη του, ο συνάδελφος, την παραχώρησε στην ΕΑΠΣ, προκειμένου να μετατραπεί σε ηλεκτρονική έκδοση και να διατεθεί μέσω των επικοινωνιακών κόμβων της, στο διαδίκτυο, ώστε να φθάσει σε όλα τα στελέχη του Π.Σ.