Η ΕΑΠΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΛΑΣΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου έγινε στην Αθήνα ο 30ος  διεθνής Μαραθώνιος, διοργάνωσης ΣΕΓΑΣ. Χιλιάδες άνθρωποι  αγκάλιασαν την σημαντική  αυτή γιορτή του κλασσικού μαζικού αθλητισμού. Συγκεκριμένα, πάνω από 9.500 αθλητές επέλεξαν να πάρουν μέρος στον αγώνα. Την προσπάθεια τους, βοήθησε ο καλός καιρός και ακόμη περισσότερο ο κόσμος που βρέθηκε κατά μήκος της διαδρομής.

Στον σημαντικό αυτό αγώνα αντοχής, θέλησης και υψηλού συμβολισμού, συμμετείχε ένας δικός μας άνθρωπος. Ο Πυραγός Γιάννης Αρτοποιός, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Α.Π.Σ. ο οποίος με την εξαιρετική του φυσική κατάσταση και το υψηλό του φρόνημα αντοχής, μας εκπροσώπησε επάξια. Τερμάτισε με χρόνο 3.33.00, βρισκόμενος στην πρώτη εννιακοσάδα των αθλητών που τερμάτισαν. Ένας ιδιαίτερα καλός χρόνος για μη επαγγελματία και αποκλειστικής απασχόλησης αθλητή.

Η επιτυχία του Γιάννη, φαίνεται ιδιαίτερα, αν συγκριθεί με το χρόνο του πρώτου τερματίσαντα, του διάσημου μαραθωνοδρόμου Κενυάτη Ράιμον Μπετ (2.11.35), αλλά και του πρώτου Έλληνα  του Μιχάλη Παρμάκη που κατέλαβε την 9η θέση με χρόνο τερματισμού 2.21.56 .