Η παρουσία της ΕΑΠΣ σε όλα τα επίπεδα για την ανάδειξη των προβλημάτων μας

Όλο το καλοκαίρι συνεχίστηκαν αμείωτα οι δράσεις, ενημερώσεις και οι παρεμβάσεις της ΕΑΠΣ για τα φλέγοντα και εκκρεμή προβλήματα του πυροσβεστικού προσωπικού και του πυροσβεστικού οργανισμού. Από την αρχή του φθινοπώρου και με δεδομένο την προεκλογική περίοδο που διανύει η πατρίδα μας, οι δράσεις εντάθηκαν με αφετηρία τις κινητοποιήσεις και τις επαφές, ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ όπως σας ενημερώσαμε ήδη (μέρος 1μέρος 2).

Το Σαββάτο 12 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε το τακτικό ΔΣ της ΕΑΠΣ στην Θεσσαλονίκη και έγινε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΥΠΣ Κεντρικής Μακεδονίας Γ. Αναστασιάδη, παρουσία και του Περιφερειακού Εκπροσώπου της ΕΑΠΣ Κ. Μακεδονίας Χ. Παπαδόπουλου. Την ίδια μέρα ο Αντιπρόεδρος Φ. Παντελεάκος και ο Ταμίας Γ. Βιτζηλαίος είχαν επαφές με βουλευτές και στελέχη της απερχόμενης αξιωματικής αντιπολίτευσης του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ παρέστησαν κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Β. Μειμαράκη στην ομιλία του στο Βελίδειο.

Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου το ΔΣ της ΕΑΠΣ επισκέφθηκε το ενημερωτικό κέντρο του ΠΣ στη ΔΕΘ και συναντήθηκε με τον Αρχηγό του ΠΣ Αντιστράτηγο Β. Παπαγεωργίου και με τον Συντονιστή Βορείου Ελλάδος, Υποστράτηγο κ. Δ. Αναγνωστάκη.

2015-09-16_1Την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της ΕΑΠΣ Γιάννης Σταμούλης και Τάσος Μανιάτης παρέστησαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Τμήμα Ενστόλων του ΣΥΡΙΖΑ, όπου παρουσιάστηκε το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος για τα Σώματα Ασφαλείας

2015-09-16_2Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, το μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ Γιάννης Αρτοποιός, παρέστη στην συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και υποψηφίου βουλευτή στη Β’ Αθήνας, Δημήτρη Στρατούλη και του υποψηφίου βουλευτή στη Β’ Αθήνας της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, Τάσου Μαυρόπουλου.

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της ΛΑ.Ε. δήλωσαν την αντίθεσή τους στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου, των προαπαιτουμένων του και των εφαρμοστικών νόμων που έχουν ψηφιστεί και πρόκειται και στη συνέχεια να ψηφιστούν, καθώς και στην ενοποίηση του ΤΕΑΠΑΣΑ με το ΕΤΕΑ.

Επισημάνθηκε ότι η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος θα έχει ως αποτέλεσμα τη δραματική μείωση της σύνταξής τους ή άλλως την αύξηση των ασφαλιστικών τους εισφορών. Επίσης, ότι η εφαρμογή του μαθηματικού τύπου που είχε θεσπίσει η μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τις εφάπαξ παροχές θα οδηγήσει σε μείωσή τους από 30% έως 80% και ότι ο μόνος τρόπος ώστε αυτό να αποτραπεί είναι η ακύρωση και μη εφαρμογή του.

2015-09-16_3Ο Δημήτρης Στρατούλης τόνισε ότι την τακτική που ακολούθησε ως υπουργός, με την κατάθεση των δύο τροπολογιών για την αναστολή εφαρμογής του άρθρου 220 του Ν.4281/2014, θα ακολουθήσει με συνέπεια και την επομένη των εκλογών με στόχο την κατάργησή του στηρίζοντας τα αιτήματά των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας και θα παρέμβει και κοινοβουλευτικά για το ζήτημα του ΤΕΑΠΑΣΑ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε παρέμβαση στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη, προκειμένου να παγώσουν οι διαδικασίες ενοποίησης του ΤΕΑΠΑΣΑ με το ΕΤΕΑ και να μην βρεθούν οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας προ τετελεσμένων μετεκλογικά.