Κλιμάκωση του αγώνα με πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα

Αθήνα 24 Ιανουαρίου 2012

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα κοινή σύσκεψη των εκπροσώπων των Ομοσπονδιών των αστυνομικών, των λιμενικών και των πυροσβεστών, κατά την οποία κυριάρχησε το κοινό αγωνιστικό μας πλαίσιο υπό το βάρος των νέων μισθολογικών περικοπών που βλέπουν οι συνάδελφοί μας και αυτό το μήνα, λόγω των μνημονιακών μέτρων λιτότητας, που άρχισαν να εφαρμόζονται από την αρχή του έτους. Και τούτο, χωρίς να διαφαίνεται κάποια ελπίδα αισιοδοξίας για την επίλυση έστω των καίριων υπηρεσιακών ζητημάτων, που θα διευκολύνουν τη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ειδικότερα, εξετάστηκαν οι νέες μορφές αγωνιστικής δράσης και διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσουμε το προσεχές διάστημα, ώστε να μεγιστοποιήσουμε το βαθμό πίεσης προς τους κρατούντες, οι οποίοι πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν ότι έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια ανοχής των ενστόλων. Τα προβλήματα δεν μπορούν να τα κρύβουν πια κάτω από το χαλί, ούτε και να υπολογίζουν στο φιλότιμο των ενστόλων.

Κοινή απαίτηση του συνδικαλιστικού μας κινήματος είναι να υπάρξει πλήρης εφαρμογή του Ν. 1264/82 «περί συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων» και για το ένστολο προσωπικό, με την αναθεώρηση του άρθρου 23 του Συντάγματος, ώστε να αρθεί ο απόλυτος περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας, διότι πρόκειται για αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα όλων των εργαζομένων, που δεν μπορεί να αφήνεται «στην κλίνη του Προκρούστη» της εκάστοτε εξουσίας.

Προς άρση τυχόν «παρεξηγήσεων» λοιπόν, αποφασίστηκε σε πρώτη φάση να υπάρξει άμεση ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων και ιδίως εκείνων που στηρίζουν την Κυβέρνηση, τόσο για την παραπάνω απόφασή μας, όσο και για το διεκδικητικό μας πλαίσιο και τις κόκκινες γραμμές που θέτει το συνδικαλιστικό μας κίνημα για μια σειρά καίριας σημασίας αιτήματά μας.

Ας γνωρίζουν όσοι κινούνται μόνο στη ρότα της «τρόικας» ότι μπορεί και να προσαράξουν και μάλιστα σύντομα, σε ρηχά νερά…

Η δύναμη της ανάγκης είναι ακαταμάχητη. Η ισχύς εν τη ενώσει!