ΚΟΜΜΕΝΟ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

Με το άρθρο 3 του μνημονιακού Νόμου 4051/2012 και το πυροσβεστικό προσωπικό εξαιρέθηκε από τη χορήγηση του εκλογικού επιδόματος, πράξη που για άλλη μια φορά δείχνει την έμπρακτη απαξία της κυβέρνησης για την προσφορά του και την συμβολή του στην δημιουργία του αναγκαίου κλίματος ασφάλειας και ομαλότητας που χρειάζεται γιά την ομαλή διεξαγωγή των Βουλευτικών εκλογών.

Προφανώς οι διαχειριστές της “κρίσης” έκριναν ότι οι Πυροσβέστες και γενικά τα Σώματα Ασφαλείας, δεν θα χρειαστεί αυτή την φορά στην εκλογική περίοδο να τεθεί σε επιφυλακή, να περικοπούν οι άδειες τους και να υπερεργαστούν. Οι “εκτελεστές του μνημονίου” προφανώς έκριναν ότι το πεδίο του κοινωνικού γίγνεσθαι αυτήν την εποχή και την εκλογική περίοδο, βρίσκεται και θα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης νηνεμίας, οπότε και τα Σώματα Ασφαλείας απλά θα διαχειριστούν μια περίοδο προμνημονιακής καθημερινότητας και γι αυτό είναι περιττό να δικαιωθούν μερικά ψιχία από το εκλογικό επίδομα.

Όμως επειδή όλα τα παραπάνω μακράν απέχουν από την πραγματικότητα και το προσωπικό του Π.Σ. μαζί με τους συναδέλφους της ΕΛ.ΑΣ. και του Λ.Σ. θα κληθούν όπως πάντα να εγγυηθούν την ομαλότητα του κλίματος που θα διεξαχθούν οι εκλογές όπως πάντα. Τέλος για να μη μας απαντήσουν τα γνωστά περί μνημονίου – τροίκας κ.λ.π. ήδη το Υπουργείο Οικονομικών και Εσωτερικών, κατέθεσε ανάλογη ρύθμιση για τη χορήγηση εκλογικού επιδόματος στους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΉ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ Σ.Α.

Έστω και τώρα λίγο πριν την εκπνοή του πολιτικού χρόνου, περιμένουμε να κάνουν το ελάχιστο για την προσφορά μας στην πολιτκή προστασία και στην προάσπιση της εσωτερικής ασφάλειας.