Μετά τα “φοβερά πάθη”, έρχεται η Ανάσταση

2014-04-20Ο λαός μας αυτές τις μέρες ακολουθεί τα βήματα του Χριστού στο εκούσιο Πάθος του. Παράλληλα ζει το δικό του ακούσιο πάθος από τα δεινά που του φόρτωσαν οι ξένοι και ντόπιοι Σταυρωτές του. Αυτές τις μέρες ο λαός μας ζει μέσα από το Άγιο Πάθος” τον συγκλονισμό της αναμονής της Ανάστασης, κατανοώντας πόσο σκληρή είναι η Ανάβαση στον Γολγοθά και πόσο αιματηρή είναι η πορεία προς την Ανάσταση.

2014 χρόνια μετά την έλευση του Θεανθρώπου, μαζί με τα πάθη του, που κάθε χρόνο ενθυμούμαστε τη Μεγάλη Εβδομάδα, η ανθρωπότητα μας ζεί καθημερινά τα Πάθη της, σε ένα κόσμο που συγκλονίζεται από την αδικία, την βία, την ανισότητα, την φτώχεια, τον όλεθρο του πολέμου, την καταστροφή.

Ο δικός μας ο λαός ειδικά τα τελευταία χρόνια ζει την εξαθλίωση των πολιτικών που επιβάλουν οι απάνθρωπες αγορές, η κερδοσκοπία και η τοκογλυφία του αριθμολάγνου κεφαλαίου. Τα “Πάθη του Κυρίου” ακολουθούνται από την Ανάσταση. Αυτή είναι και η δική μας η ελπίδα. Η προσμονή του άπλετου φωτός, η ελπίδα ότι το καλό θα νικήσει το κακό και η ζωή το θάνατο.

Ας νιώσουμε την εαρινή νίκη της Αναστάσεως. Χρόνια Πολλά.