Οι Εθελοντές Πυροσβέστες σημαντικός παράγοντας αποτελεσματικότητας στον αγώνα της αντιπυρικής προστασίας

2016-07-17Στις εγκαταστάσεις της ΠΥ Μαρκοπούλου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Ιουλίου, συνάντηση του Προεδρείου της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος Μάκη Τσιουγκρή και Δημήτρη Ζέρβα, του Προέδρου της ΕΑΠΣ Γιάννη Σταμούλη και του Υπευθύνου Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου της ΕΥΠΣ Ν. Αττικής Αθαν. Πουτούρη,

Στη συνάντηση από την πλευρά μας ως εκπρόσωποι των επαγγελματιών Πυροσβεστών, εκφράσαμε τις θερμές ευχαριστίες μας προς όλους τους Εθελοντές Πυροσβέστες που δίνουν μαζί μας συγκροτημένα, ουσιαστικά και σεμνά τον δύσκολο αγώνα ενάντια στον πύρινο όλεθρο που απειλεί την πατρίδα μας. Το παράδειγμα τους ιδιαίτερα αυτή την εποχή της μεγάλης οικονομικής κρίσης που διέρχεται η πατρίδα μας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό, και διδακτικό για την κοινωνική αλληλεγγύη, την ανιδιοτελή προσφορά και καθιστούν τον εθελοντή πυροσβέστη υπόδειγμα ενεργού πολίτη.

Από την πλευρά τους το προεδρείο της ΠΕΕΠΣ μας ενημέρωσε για την σημαντική τους δράση στην διάδοση του πυροσβεστικού εθελοντισμού, και τις νέες εθελοντικές μονάδες του ΠΣ που ιδρύθηκαν και είναι στη διαδικασία ίδρυσης.

Για άλλη μια φορά επεσήμαναν την αναγκαιότητα της πιο συγκροτημένης προσπάθειας ενημέρωσης της κοινωνίας για την ενίσχυση του πυροσβεστικού εθελοντισμού στο ΠΣ αλλά και την ανάγκη η πολιτεία να προχωρήσει στην χορήγηση των αναγκαίων ΜΑΠ σε όλο το εθελοντικό πυροσβεστικό προσωπικό.

Τέλος συμφωνήθηκε η ΕΑΠΣ να υποστηρίξει τις πρωτοβουλίες της ΠΕΕΠΣ φέτος στην ανάδειξη της εικοσαετής επετείου από την καθιέρωση του θεσμού του Εθελοντή Πυροσβέστη.