ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Και σε αυτές τις γιορτές, η ΕΑΠΣ έμεινε πιστή στην επιλογή που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια, τα χρήματα από τα έξοδα των ευχετήριων καρτών και λοιπών εθιμοτυπικών δράσεων, να χρησιμοποιούνται ως το ελάχιστο προσφοράς σε κοινωνική προσφορά.

Φέτος επιλέχθηκε το Αναρρωτήριο Πεντέλης (πρώην ΠΙΚΠΑ), όπου προσφέρθηκαν παιχνίδια και είδη ένδυσης και υπόδησης, στα παιδιά που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του. Παιδιά μικρών ηλικιών, που χρήζουν κοινωνικής φροντίδας, προστασίας και αποκατάστασης όταν: δε διαθέτουν οικογενειακό περιβάλλον, δε διαβιούν σε κατάλληλο περιβάλλον, βρίσκονται σε κίνδυνο, είναι εγκαταλελειμμένα, παραμελούνται, έχουν κακοποιηθεί με διάφορους τρόπους, η οικογένειά τους βρίσκεται σε κρίση, ή είναι θύματα εγκληματικής πράξης. Την πρωτοβουλία συντόνισε ο Ταμίας και το μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ Γ. Βιντζιλαίος και Ν. Τσόγκας, οι οποίοι και παρέδωσαν τα δώρα την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012.

Την πρωτοβουλία αυτή της ΕΑΠΣ, στήριξε η φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος,, παρευρισκόμενη στην ζεστή τελετή που διοργανώθηκε, με την μπάντα του Π.Σ. να ψυχαγωγεί τους μικρούς φιλοξενούμενους του Αναρρωτηρίου με χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος ΠΣ Σωτήριος Γεωργακόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Υπηρεσιών Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος ΠΣ Δημοσθένης Καβέτσος και ο Προϊστάμενος Β΄ Κλάδου του Α.Π.Σ. Αρχιπύραρχος Βασίλειος Δασκαλόπουλος μαζί με τους εκπροσώπους του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ αντάλλαξαν ευχές με τα παιδιά και με το προσωπικό του Αναρρωτηρίου, που δίνει τον καλύτερο εαυτό του στο ιδιαίτερα αυτό δύσκολο λειτούργημα.