ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΦΤΩΧΟΚΑΜΑΤΟ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ

Αρ. Πρωτ.: 2930 // 13-02-2013

ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ

ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

 
Προς αξιότιμους Βουλευτές Ελληνικού Κοινοβουλίου

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές.

Οι εργαζόμενοι στο Πυροσβεστικό Σώμα, τα τελευταία χρόνια μετά την επιβολή του δυσβάσταχτου Μνημονίου στη χώρα μας, δεχτήκαμε μια άγρια επίθεση στο πενιχρό εισόδημά μας. Οι αλλεπάλληλες περικοπές εξανέμισαν τις αποδοχές μας, πυρπολώντας την ίδια τη ζωή μας και φέρνοντας μας στα όρια της επιβίωσης. Και ενώ ακόμα δεν έχουμε συνέλθει από την τελευταία αναδρομική «σφαγή» του τελευταίου «Μεσοπρόθεσμου» του 2012, αύριο συζητείται στην διαρκή επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής, το σχέδιο νόμου «Έγκριση της επικαιροποίησης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016» όπου πέρα από τις περικοπές του ειδικού μισθολογίου των ένστολων για το 2013 όπου ανέρχονται στα 78 εκατομμύρια ευρώ, προβλέπει για το 2014 μία ακόμα μεγαλύτερη περικοπή, που ανέρχεται στα 88,2 εκατομμύρια ευρώ, εξαιτίας της εφαρμογής του «νέου μισθολογίου» των ένστολων.

Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές.

Η διαμορφωθείσα πλέον κατάσταση είναι αφόρητα δυσβάσταχτη για το πυροσβεστικό προσωπικό που δίνει καθημερινά, με κίνδυνο της ζωής του, τη μάχη για την προστασία της ζωής, της περιουσίας των πολιτών και του φυσικού πλούτου της πατρίδας από φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές.

Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές.

Μην συντελέσετε με την ψήφο σας στο νέο αυτό χτύπημα της ζωής μας, αλλά και του αξιόμαχου του επαγγελματικού μας φορέα. Ο Έλληνας Πυροσβέστης που καθημερινά υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες επιτελεί το καθήκον του, περιμένει έστω και τώρα να πράξετε και εσείς το δικό σας, αναγνωρίζοντας την προσφορά του.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΠΣ – Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ

Ιωάννης Σταμούλης – Νικόλαος Αθάνατος