ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Αρ. Πρωτ: 500/1/16γ // 21-02-2012

Με αισθήματα βαθυτάτης ευγνωμοσύνης και ανείπωτης ανακούφισης, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι οι ιστορικές αποφάσεις που λαμβάνονται με καταιγιστικούς ρυθμούς από την τρόικα και τους κυβερνώντες, χρήζουν της πλήρους υποστηρίξεώς μας, με μια «μικρή» επισήμανση: Οι προωθούμενες νομοθετικές διατάξεις που απορρέουν από το νέο μνημόνιο προβλέπουν:

● κατάργηση του εκλογικού επιδόματος,

● νέα μείωση μισθών κατά 10% και συντάξεων κατά 12% για τις άνω των 1.300 ευρώ, καθώς και των επικουρικών, ένας Θεός οίδε πόσο,

● νέα περικοπή των δαπανών του Προϋπολογισμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τουλάχιστον κατά 30.000.000,00 ευρώ

● νέο ασφαλιστικό και άγνωστο τι άλλο απεργάζονται ερήμην μας! Όλα αυτά προκαλούν την κατακραυγή και την έντονη διαμαρτυρία Αστυνομικών, Λιμενικών και Πυροσβεστών σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό, που θα ήταν αδιανόητο για όλους μας να επιχειρήσουμε έστω και να τα δεχθούμε, στο πλαίσιο του διαλόγου, όση καλή διάθεση κι αν επιδεικνύαμε.

Είναι απαράδεκτα και ως τέτοια τα επιστρέφουμε σε όσους τα επινόησαν. Εντάσσονται στη γνωστή ληστρική και φοροεισπρακτική πολιτική που βυθίζει στη φτώχεια τον Έλληνα και στο μαρασμό τις Υπηρεσίες που υποτίθεται πρέπει να λειτουργούν για το καλό του. Μας εξοργίζει αφάνταστα ο τρόπος που επέλεξαν τη σωτηρία μας, νομοθετώντας και πάλι εν κρυπτώ και με τη μορφή του κατεπείγοντος, διατάξεις που καθορίζουν τη ζωή μας για τις επόμενες δεκαετίες.

Καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς να μη συνεργήσουν στο νέο έγκλημα που επιχειρείται εις βάρος των χιλιάδων ενστόλων, τους δε βουλευτές να αποτρέψουν με την γενναία ΨΗΦΟ τους τα καταδικασμένα στην αποτυχία «σχέδια επί χάρτου» των εκπροσώπων των αγορών και της διεθνούς τοκογλυφίας.

Όλοι αύριο το πρωί έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Οι Ομοσπονδίες μας την ύστατη στιγμή επιζητούν το αυτονόητο. Διάλογο και ενημέρωση, όπως επιτάσσει η Δημοκρατία και όχι η ζούγκλα των αγορών.