Πάντα η άνοιξη διαδέχεται τον χειμώνα

2015-05-01Συνάδελφοι

1η Μάη, μέρα υπόμνησης ότι ο αγώνας ενάντια στην εκμετάλλευση, την καταπίεση και την κοινωνική αδικία, είναι διαχρονικός. Οι άνθρωποι του μόχθου, που μόνο βιός τους είναι η εργατική τους δύναμη, σε όλο τον κόσμο βιώνουν την άδικη ανισοκατανομή του πλούτου, τον εφιάλτη της φτώχειας, του πολέμου, των πιο έντονων κοινωνικών αντιθέσεων, ενώ ακόμα και στις πιο ανεπτυγμένες χώρες βιώνεται μια πρωτοφανή επιχείρηση κατάργησης των θεμελιωδών εργατικών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Οι τζογαδόροι του χρήματος, το άναρχο παγκόσμιο κεφάλαιο και τα λόμπι των ισχυρών του κεφαλαίου διευθύνουν την αιματηρή επίθεση ενάντια στο κράτος πρόνοιας, στο κράτος δικαιοσύνης και αλληλεγγύης. Η παγκόσμια αυτή τρόικα στοχεύει να επαναφέρει τον εργασιακό μεσαίωνα, με μισθούς πείνας, απάνθρωπα ωράρια, εργασία χωρίς κανόνες και κατάργηση κάθε εργασιακού συλλογικού και κοινωνικού δικαιώματος.

Η πρωτομαγιά του 2015 βρίσκει την εργατική τάξη της πατρίδας μας πληγωμένη και φτωχοποιημένη, μετά από 5 δραματικά μνημονιακά χρόνια. Οι τροικανοί διασώστες μας σε συγχορδία με τους ντόπιους διαχειριστές της κρίσης, έδωσαν ρεσιτάλ ισοπέδωσης των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Με πρόσχημα την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν, από ένα επαχθέστατο χρέος που δημιουργήθηκε για τα συμφέροντα των ολιγαρχών εξανέμισαν τους μισθούς και τις συντάξεις, περιέκοψαν το κοινωνικό κράτος, δημιούργησαν συνθήκες ερήμωσης και φτώχειας στην πατρίδα μας.

Όλα αυτά τα χρόνια, οι εργαζόμενοι και τα σωματεία μας, κράτησαν μια συνεπή αντιμνημονικακή στάση. Πάλεψαν με όλους τους τρόπους να κρατήσουν υψηλό το φρόνημα του λαού μας, να διατηρήσουν την ελπίδα και τελικά μετέτρεψαν το αντιμνημονιακό κίνημα σε πολιτική αλλαγή.

Η πάλη δεν τελείωσε όμως. Οι επικυρίαρχοι της Ευρώπης, οι δανειστές και οι κερδοσκόποι των αγορών συνεχίζουν ακάθεκτοι τον βρώμικο πόλεμο ενάντια στην πατρίδα μας. Τους είναι αδιανόητο το ανυπότακτο του λαού μας, τους είναι ακατανόητο το ότι απορρίπτουμε τον αποκλεισμό, τις απειλές και την τροικανοτρομοκρατία.

Ο δρόμος είναι μακρύς. Οι μνημονιακοί νόμοι που είναι βρόγχος στο λαιμό του κόσμου της εργασίας είναι ακόμα εν ισχύ. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε. Η κυβέρνηση που εκλέχθηκε από την ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο, έχει βαριά ευθύνη και ιστορικό χρέος να μην απογοητεύσει τις πλατιές κοινωνικές δυνάμεις που την στήριξαν.

Ο λαός μας της έδωσε εντολή να βγάλει τη πατρίδα μας από τα μνημόνια, της έδωσε καθαρή εντολή για παραγωγική ανασυγκρότηση με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι του κέρδους.

Ο αγώνας μας είναι σήμερα ακόμα πιο δύσκολος. Έχουμε πόλεμο σκληρό, ανελέητο. Τίποτα δεν μας χαρίζεται. Όλα κατακτώνται.

Σήμερα 1η του Μάη συμμετέχουμε στις εργατικές συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα. Πάντα η άνοιξη διαδέχεται τον χειμώνα