Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

2015-03-08

Η 8η Μαρτίου είναι η διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών, σε ανάμνηση της 8ης Μαρτίου 1857, όπου οι εργαζόμενες γυναίκες στην κλωστοϋφαντουργία στη Νέα Υόρκη κατέβηκαν στους δρόμους ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Σήμερα, τόσα χρόνια μετά, στην πατρίδα μας, συνεχίζεται ο αγώνας της, στις σημερινές δύσκολες, αντίξοες συνθήκες για να φέρει σε πέρας τον πολύτιμο πολύπλευρο ρόλο της, σύντροφος, μητέρα, εργαζόμενη.

Η σημερινή ημέρα της Γυναίκας βρίσκει τις συναδέλφους στο Πυροσβεστικό Σώμα, να μετέχουν ισότιμα με τους συναδέλφους τους στον πυροσβεστικό οργανισμό.

Οι συναδέλφισες σε όλα τα καθήκοντα και υπηρεσίες, από την Εθελόντρια Πυροσβέστρια μέχρι και την Πύραρχο, ξεπέρασαν την ιδιαιτερότητα της φύσης του πυροσβεστικού επαγγέλματος και επί σχεδόν 20 χρόνια, συνδυάζουν την ισότητα και την διαφορετικότητα των δύο φύλων, συνεισφέροντας στην αποτελεσματικότητα του πυροσβεστικού οργανισμού.

Η ΕΑΠΣ από την πρώτη στιγμή της ένταξής τους στο Π.Σ. προέβαλλε τα προβλήματα της πρώτης εκείνης ένταξης, ανέδειξε προτάσεις και πίεσε προς την υλοποίησή τους και συνεχίζει να είναι δίπλα στις συναδέλφους, για να διασφαλίζεται η ισότιμη μετοχή τους στο Πυροσβεστικό Σώμα.