Παρέμβαση για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Πυροσβεστική παρέμβαση για την συνέχιση της ειρηνικής συνύπαρξης του ελληνικού και τούρκικου λαού.

Η φωτογραφία είναι απόκομμα τουρκικής εφημερίδας που παρουσιάζει την ελληνική πυροσβεστική βοήθεια που συνέδραμε στις διασωστικές επεμβάσεις στην Τουρκία μετά το φονικό σεισμό του 1999

Η ΕΑΠΣ θέλοντας να συνεισφέρει στην εθνική και ανθρωπιστική υπόθεση της απελευθέρωσης των δύο συναδέλφων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, προχώρησε σε δύο παρεμβάσεις, μία προς την Ομοσπονδία των πυροσβεστικών σωματείων στην Τουρκία και μία προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ανδριανoύπολης, ζητώντας από τους Τούρκους συναδέλφους, να παρέμβουν με τη σειρά τους προς την τουρκική κυβέρνηση ώστε να επιστρέψουν στην πατρίδα μας οι δύο στρατιωτικοί.

Προς::

  1. Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σωματείων Πυροσβεστών Τουρκίας TİBDER- Tüm İtfaiyeciler Birliği Derneği κ. Ali KARAHAN
  2. Διευθυντή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδριανούπολης Τουρκίας κ. Αydin Baskan

Κύριε Διευθυντά

Η Ένωση μας αποτελεί την επαγγελματική και συνδικαλιστική έκφραση των Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος. Στα πλαίσια της καθημερινής δράσης μας οι Πυροσβέστες και των δύο γειτονικών χωρών Ελλάδας και Τουρκίας δίνουν τον δύσκολο αγώνα για να προστατέψουν τη ζωή και την περιουσία των συμπολιτών μας από τους κινδύνους των πυρκαγιών αλλά και τους υπόλοιπους κινδύνους που στοχεύουν την καθημερινότητα μας.

Οι Πυροσβέστες και των δύο χωρών παλεύουμε καθημερινά για την ασφάλεια των συμπολιτών μας, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή μας. Στο παρελθόν οι Πυροσβέστες και των δύο χωρών προστρέξαμε προς βοήθεια ο ένας προς τον άλλο, όταν η καταστροφή εξαιτίας των σεισμών έπληξε και τις δύο χώρες μας. Η πυροσβεστική βοήθεια και αλληλεγγύη γράφτηκε στην ιστορία σαν μία από τις ανθρώπινες σελίδες της, δείχνοντας το δρόμο για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών μας.

Εδώ και λίγες μέρες, δύο Έλληνες στρατιωτικοί, ενώ εκτελούσαν το υπηρεσιακό τους καθήκον, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, βρίσκονται κρατούμενοι στη χώρα σας, στην Ανδριανούπολη. Θλιβερό συμβάν που φέρνει σύννεφα στις σχέσεις των δύο γειτονικών μας χώρων.

Γνωρίζοντας ως Έλληνες και Τούρκοι Πυροσβέστες, την αξία της ειρήνης, και την αξία της ανθρώπινης ζωής, για την διάσωση της οποίας, μαχόμαστε καθ’ όλη την διάρκεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας μας, σας καλούμε να απευθύνετε προς την κυβέρνησή σας αίτημα για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών και την επιστροφή τους στην Ελλάδα. Έλληνες και Τούρκοι Πυροσβέστες να επαναλάβουμε την επιτυχή συνεργασία μας και τούτη τη φορά για το καλό των δύο λαών μας.

Σας ευχαριστούμε

Με τιμή, για το ΔΣ της ΕΑΠΣ

Ο Πρόεδρος – Ιωάννης Σταμούλης

Ο Γενικός Γραμματέας – Αναστάσιος Μανιάτης