Παρών το δίκιο μας στην ένστολη διαμαρτυρία.

Στην πλατεία Συντάγματος, Πυροσβέστες, Αστυνομικοί και Λιμενικοί, από όλη την χώρα, στις 22 Φεβρουαρίου το απόγευμα, έδωσαν το παρών στην ένστολη συγκέντρωση – διαμαρτυρία που διοργάνωσαν από κοινού ΠΟΑΣΥ – ΠΟΕΥΠΣ – ΕΑΠΣ – ΠΟΕΥΠΣ – ΠΟΕΠΛΣ – ΠΕΑΛΣ. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, εκπρόσωποι, κομμάτων, εκπρόσωποι αποστράτων, σωματείων άλλων κλάδων, ενώ η εκδήλωση προσέλκυσε το ενδιαφέρον εκτός των ελληνικών και πολλών διεθνών ΜΜΕ.

 

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΕΑΠΣ επεσήμανε ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις και μετεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης αποδείχθηκαν μέχρι σήμερα χωρίς αντίκρισμα και περιεχόμενο. “Άδειο πουκάμισο με κούφια λόγια που καθιστούν την αξιολόγηση των πολιτικών επιλογών με πρόσημο την απαξία και τον εμπαιγμό. Μαζί με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΥΠΣ, σε μια συμβολική κίνηση τιμής, ζήτησαν από τους συγκεντρωμένους συναδέλφους, 1 λεπτού σιγής, “για να αφουγκραστούμε τη φωνή των ηρώων που έπεσαν πάνω στο καθήκον”.

Στο τέλος των ομιλιών, των Προέδρων, οι συγκεντρωμένοι, έδωσαν ένα παρατεταμένο χειροκρότημα για τους συναδέλφους σε όλη την χώρα, που δίνουν την μάχη καθημερινά με τον κίνδυνο σε ένα επάγγελμα που κατά την πολιτεία ούτε επικίνδυνο, ούτε ανθυγιεινό.Μετά την συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας. Πρώτος σταθμός, το Υπουργείο Οικονομικών, όπου θυροκολλήθηκε το ψήφισμα και η απόφαση του Σ.τ.Ε. για την περικοπή των μισθών. Η πορεία κατέληξε στη Βουλή των Ελλήνων, όπου δόθηκε στους βουλευτές εκπροσώπους του Προέδρου της Βουλής, η παραπάνω απόφαση, μαζί με το ψήφισμα της συγκέντρωσης.

Σημαντική ήταν η παρουσία μαζί με τους Προέδρους, κατά την παραπάνω επαφή, του συναδέλφου, Άγγελου Μπαρμπαγιάννη, ανθρώπου – ζωντανής μαρτυρία για το επικίνδυνο και ανθυγιεινό του πυροσβεστικού επαγγέλματος.