Προς Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ιωάννη Πανούση

2015-01-29 Κύριε Υπουργέ

Το Δ.Σ. της ΕΑΠΣ, της συνδικαλιστικής έκφρασης των Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, σας εκφράζει τις ειλικρινές ευχές του για την ανάληψη των καθηκόντων σας στην ηγεσία του πολιτικού φορέα μας και κάθε επιτυχία για το πραγματικά δύσκολο έργο σας.

Το Πυροσβεστικό Σώμα και το προσωπικό του, ως ο κύριος επιχειρησιακός βραχίονας της πολιτικής προστασίας της χώρας μας, επιτελεί όλα αυτά τα τελευταία «μνημονιακά χρόνια» την αποστολή του, με υψηλό επαγγελματισμό, υπό το βάρος σοβαρών και φλεγόντων προβλημάτων, κυρίως με το περίσσευμα της ψυχής του και την συναίσθηση του καθήκοντος.

Παρακαλούμε όπως ορίσετε συνάντηση για να σας εκθέσουμε τις απόψεις μας και τις προτάσεις μας για τα φλέγοντα προβλήματα που ταλανίζουν τον πυροσβεστικό οργανισμό και το προσωπικό του.

Κύριε Υπουργέ

Πριν 15 χρόνια, το καλοκαίρι του 2000, στο εξώφυλλο του περιοδικού της Ένωσής μας, που ήταν αφιερωμένο στη θυσία του Αξιωματικού μας Ηλία Γκάτσου που έπεσε στο καθήκον, δίπλα στη φωτογραφία του, αναγράφαμε τη δήλωσή σας ότι «ο Πυροσβέστης γνωρίζει καλά ότι η Δικαιοσύνη δεν αρκεί να εγγυηθεί την προστασία των ανθρώπων και των αγαθών. Χρειάζεται επιπλέον και η θυσία»

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μας, ότι γνωρίζετε καλά το Πυροσβεστικό Σώμα και την προσφορά των στελεχών του και γι αυτό και η προσμονή μας για την επίλυση των προβλημάτων μας είναι σαφώς μεγαλύτερη.