Σημαντική απώλεια για το Πυροσβεστικό Σώμα

Απεβίωσε στις 21 Μαρτίου 2012, ο Επίτιμος Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Παναγιώτης Ποτουρίδης.

Ο κ. Αρχηγός αποτέλεσε ένα από τα ικανότερα στελέχη του Π.Σ. με σημαντικότατη προσφορά στο πυροσβεστικό γίγνεσθαι. Άνθρωπος με ιδιαίτερα ψυχικά χαρίσματα, και ήθος, παρέμεινε και μετά την αποστρατεία του, υπόδειγμα ηγέτη, παρακολουθώντας τα πυροσβεστικά πράγματα και παρεμβαίνοντας με ουσιαστικές και τεκμηριωμένες δημόσιες τοποθετήσεις του, όποτε το Π.Σ. βρισκόταν στο στόχαστρο άδικων επιθέσεων.

Ο Παναγιώτης  Ποτουρίδης κατατάχθηκε στο Π.Σ. το 1943 και προήχθη σε όλους τους βαθμούς «κατ΄ εκλογή». Υπηρέτησε ως Διοικητής της Π.Υ. Καλαμάτας, της Πυροσβεστικής Σχολής και των Διοικήσεων Π.Υ. Πόλεων Θεσσαλονίκης και Αθήνας. Διετέλεσε Καθηγητής όλων των Τμημάτων της Πυροσβεστικής Σχολής. Το 1976 ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπαρχηγού του Π.Σ. και το 1978 ανέλαβε την Αρχηγεία του Π.Σ. Ήταν ο δεύτερος κατά σειράν Αρχηγός του Π.Σ., προερχόμενος από τις τάξεις των Αξιωματικών του Π.Σ.

Η ΕΑΠΣ εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια του και εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένειά του.

Ο Πρόεδρος και ο Ταμίας του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ παρέστησαν στη νεκρώσιμο ακολουθία του εκλιπόντος, που πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαρτίου στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Δάφνης, ενώ κατατέθηκε και στέφανος τιμής στο μνήμα του.