Στις 3 του Δεκέμβρη να ακουστεί η φωνή των εργαζομένων σε όλη την χώρα

2015-12-02Συνάδελφοι,

Με το νομοσχέδιο για τα ασφαλιστικό που σχεδιάζει να ψηφίσει η Κυβέρνηση θα δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση με την ενοποίηση όλων των Ταμείων, την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, την ολοκληρωτική ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος που από δημόσιο, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο θα μετατραπεί σε ατομικό-κεφαλαιοποιητικό, χωρίς την εγγύηση του κράτους, με δραματικά μειωμένες παροχές και κατάργηση των επικουρικών συντάξεων.

Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2016 προβλέπει νέα φοροκαταιγίδα πλάι στον ΕΝΦΙΑ και τις αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας. Είναι ένας ακόμα αντιλαϊκός προϋπολογισμός νεοφιλελεύθερης κατεύθυνσης καθώς προβλέπει την αύξηση των πάσης φύσεως έμμεσων φόρων, που πλήττουν κυρίως τα φτωχά λαϊκά στρώματα και, παράλληλα, τη μείωση των δαπανών για παιδεία, υγεία, ασφάλιση, πρόνοια και αυτοδιοίκηση. Συντασσόμαστε με την εργατική τάξη της πατρίδας μας και στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, η οποία χαρακτηριστικά σημειώνει:

“Εμείς οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα και διεκδικούμε την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται σε βάρος μας και την προώθηση μιας φιλολαϊκής διεξόδου από την κρίση. Μια διέξοδο που περιλαμβάνει τη φορολόγηση του πλούτου, τη δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας σε όφελος του λαού και τη διαγραφή του χρέους. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, συμμετέχουμε στη νέα Γενική Απεργία στις 3 του Δεκέμβρη 2015 κάνοντας το επόμενο βήμα στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του αγώνα μας για να ακυρώσουμε την επιχείρηση κατεδάφισης του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και να αποτρέψουμε την ψήφιση του νέου μισθολογίου της λιτότητας.”

Συνάδελφοι

Να απαντήσουμε με τη συμμετοχή μας δυναμικά και μαζικά.

Σε κάθε αγωνιστική παρέμβαση και δράση ολόκληρο το επόμενο διάστημα

Να συμμετάσχουμε την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 2015 στα Συλλαλητήρια που θα διοργανωθούν σε κάθε πόλη της χώρας στην κεντρική Συγκέντρωση στην Αθήνα Πλατεία Κλαυθμώνος 11:00 πμ.