Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας

Την 21-07-2020 το ΔΣ της ΕΑΠΣ συναντήθηκε  με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Παπαγεωργίου στις νέες εγκαταστάσεις της Πολιτικής Προστασίας στην Λεωφόρο Κηφισίας. Συζητήθηκαν εκτενώς φλέγοντα προβλήματα του Πυροσβεστικού Οργανισμού και της Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα:

  1. την αγωνία μας και την αγανάκτησή μας για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, τα οποία πλήττουν ευθέως το κύρος του Πυροσβεστικού Σώματος, θίγουν την τιμή και την υπόληψη συνολικά του Πυροσβεστικού προσωπικού στιγματίζοντας αδίκως αγώνες και θυσίες δεκαετιών
  2. Θέσαμε αίτημα σχετικά με αποζημίωση του προσωπικού, αναλόγως της θέσης και των παρεχόμενων υπηρεσιών, σχετικά με τις επιφυλακές και τη συνδρομή στην Εθνική προσπάθεια περιορισμού του Κορωνοϊού, με τη μορφή έκτακτου επιδόματος
  3. κάλυψη των στεγαστικών αναγκών για όλους τους Αξιωματικούς που τοποθετούνται ως Διοικητές σε υπηρεσίες εκτός του νομού συμφερόντων τους.

Ο κ. Γενικός εξέφρασε την ειλικρινή του επιθυμία να βοηθήσει στην υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας και συγχρόνως να προωθήσει προς επίλυση τυχόν ανακύπτουσες δυσλειτουργίες στο Πυροσβεστικό Σώμα. Επίσης, μας ενημέρωσε για την μεταφορά σχεδόν του συνόλου του Αρχηγείου ΠΣ καθώς και του ΕΣΚΕΔΙΚ προς το τέλος της αντιπυρικής περιόδου και την μετεστέγασή τους στο κτήριο που ήδη στεγάζεται και η Πολιτική Προστασία επί της Λεωφόρου Κηφισίας. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης από τον ίδιο τον κ. Γενικό, διαπιστώσαμε με χαρά την μεγάλη αλλαγή και εξέλιξη που πραγματοποιείται  στις υποδομές του Πυροσβεστικού Σώματος. Εγκαταστάσεις με σύγχρονο εξοπλισμό και συνθήκες εργασίας όπως αρμόζουν σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό Πυροσβεστικό Σώμα.

Εκφράσαμε ειλικρινά και χωρίς καμία δόση υπερβολής την ικανοποίηση μας στον κ. Παπαγεωργίου για την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από πλευράς πολιτικής ηγεσίας για τον εκσυγχρονισμό του Πυροσβεστικού Σώματος και ότι ένα όραμα πολλών χρόνων έγινε επιτέλους πραγματικότητα. Τέλος, ζητήσαμε από τον κ. Γενικό Γραμματέα να μεταφέρει στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά την απόλυτη ικανοποίησή μας για την τήρηση στο έπακρο των δεσμεύσεών του για ένα Πυροσβεστικό Σώμα σύγχρονο, ευέλικτο και έτοιμο να αντιμετωπίσει όλες τις σύγχρονες προκλήσεις.