Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ

2015-09-17

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 17/9 συνάντηση των προεδρείων των σωματείων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας με τον Γ.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό. Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθήνας του ΚΚΕ και ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού και υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Πειραιώς. Την ΕΑΠΣ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος και ο Ταμίας του ΔΣ Γ. Σταμούλης και Γ. Βιντζηλαίος

Από την πλευρά μας θέσαμε στον κ. Κουτσούμπα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τόσο στα εργασιακά, ασφαλιστικά και μισθολογικά μας, όσο και τη δεινή θέση που έχουν περιέλθει οι εργασιακοί μας φορείς.

Από την πλευρά του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ανέπτυξε τη θέση ότι το ΚΚΕ δεν ταυτίζει το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας με τον κατασταλτικό ρόλο που έχουν αυτά τα Σώματα. Ανέδειξε την αναγκαιότητα της διεκδίκησης λύσεων για τα προβλήματα του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας μαζί με το λαό που αγωνίζεται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Τόνισε το αναφαίρετο δικαίωμά τους να αναπτύσσουν συνδικαλιστική δράση σε αυτή την κατεύθυνση. Τέλος, δήλωσε τη σταθερή συμπαράσταση του Κόμματος για τα δίκαια αιτήματα του προσωπικού σε Ασφαλιστικό, Εργασιακά και άλλα προβλήματα.