Συνάντηση με τους βουλευτές του Τομέα Δημόσιας Τάξης της Νέας Δημοκρατίας

2015-08-31

Την Πέμπτη  27 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση  εκπροσώπων των σωματείων του ΠΣ της ΕΛΑΣ και του ΛΣ  με τους βουλευτές του   Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο κατάρτισης του Κυβερνητικού προγράμματος. Από την πλευρά του Τομέα, τόσο ο συντονιστής της ΟΔΕ Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης Βουλευτής Ευβοίας κ. Σίμος Κεδίκογλου, όσο και ο Τομεάρχης Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βουλευτής Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης διαβεβαίωσαν για την καθαρότητα και ευθύτητα κάθε συζήτησης, χωρίς οποιεσδήποτε υποσχέσεις μη υλοποιήσιμες.

Η Νέα Δημοκρατία αναγνωρίζει ότι η κρίση που διέρχεται η χώρα επιβάρυνε και σε εργασιακό και οικονομικό επίπεδο και αυτούς. Μόλις η χώρα οδηγήθηκε σε ένα στάδιο σταθεροποίησης, ως κυβέρνηση, ανταποκρίθηκε στο βαθμό που επέτρεπαν τα οικονομικά σε αποκαταστάσεις οικονομικού περιεχομένου και όχι μόνο.

Κοινή ήταν από την πλευρά των εκπροσώπων των εργαζομένων και των τριών σωμάτων, η έκδηλη ανησυχία για τη συνεχιζόμενη στοχοποίηση των ενστόλων και από το 3ο βάρβαρο μνημόνιο που προωθήθηκε από την ενεστώσα κυβέρνηση. Επίσης ζητήθηκε από το κόμμα της Ν.Δ. να τεθεί στο πρόγραμμά της σαφή δέσμευση για την  μισθολογική και συνταξιοδοτική-ασφαλιστική  προστασία των ενστόλων από άλλες μνημονιακές επιθέσεις. Επίσης κατατέθηκαν οι βασικές και κύριες προτάσεις για την επίλυση των καίριων και επειγόντων προβλημάτων που ταλανίζουν τους οργανισμούς.

Μετά την ολοκλήρωση της όλης διαβούλευσης, ο τομέας Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη καταλήγοντας στις αναγκαίες και υλοποιήσιμες προτάσεις, θα τις θέσει προς έγκριση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, έτσι, ώστε να αποτελέσουν μέρος του κυβερνητικού προγράμματος.

Εκ μέρους της ΕΑΠΣ στην συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΔΣ Γιάννης Σταμούλης και ο Αντιπρόεδρος  του  ΔΣ  Φίλιππος Παντελεάκος.