Συνάντηση της ΕΑΠΣ με τον νέο Αρχηγό του Π.Σ.

2016-03-03Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ με τον Αρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγο Ι. Καρατζιά. Στην πολύωρη συζήτηση τέθηκαν όλα τα εκκρεμή ζητήματα που απασχολούν τα στελέχη του Π.Σ. αλλά και τον πυροσβεστικό οργανισμό.

Ειδικότερα εκφράστηκε η δυσαρέσκεια που για άλλη μια φορά πραγματοποιήθηκαν οι κρίσεις και προαγωγές των αξιωματικών με το ίδιο αναχρονιστικό θεσμικό πλαίσιο, ενώ οι ακολουθούμενες μεταθέσεις, άφησαν το αίσθημα της πικρίας και της αδικίας καθότι στους Αξιωματικούς από τον Αντιπύραρχο και πάνω δεν υπάρχει κανένα κριτήριο καθότι είναι εκτός της προστασίας του κανονισμού μεταθέσεων.

Επίσης εκφράστηκε η ανησυχία μας για την εγκατάλειψη της πυροσβεστικής εκπαίδευσης, αφού έχει σταματήσει η λειτουργία της Σχολής Μετεκπαίδευσης για τους Επιπυραγούς και δεν έχει εκδοθεί κανένα θεσμικό κείμενο από όσα προβλέπονται για την νέα μορφή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, σύμφωνα με το Ν,4249/14.

Τέλος ζητήθηκε από τον κ. Αρχηγό να ισχύσει η αρχή του διαλόγου και της διαφάνειας στην επεξεργασία των θεσμικών νομοθετικών προτάσεων και δηλώθηκε η ουσιαστική διάθεση της ΕΑΠΣ για συνεισφορά με τις απόψεις και προτάσεις της,

 Ο κ. Αρχηγός άκουσε με ενδιαφέρον τις απόψεις μας, ζήτησε τη συνεργασία μας και δήλωσε την πεποίθησή του στην ενότητα όλων των δυνάμεων του πυροσβεστικού οργανισμού επ΄ ωφελεία του Πυροσβεστικού Σώματος, του πυροσβεστικού προσωπικού και της κοινωνίας γενικότερα.