Συνάντηση της ΕΑΠΣ με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνο Κυρανάκη

Συνάντηση της ΕΑΠΣ με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνο Κυρανάκη

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνο Κυρανάκη πραγματοποίησε η Ενωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος . Την Ε.Α.Π.Σ. εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Τσίγκας και ο Γραμματέας Κωνσταντίνος Ξηρόκωστας.

Κατά τη συνάντηση ευχαριστήσαμε τον κ. Υφυπουργό, καθόσον ήδη με τη συνδρομή του υπουργείου έχουν λειτουργήσει ψηφιακές υπηρεσίες στον τομέα κυρίως της πυρασφάλειας, που εκτός της αποσυμφόρησης στο διοικητικό έργο διευκολύνουν και τους πολίτες, μειώνοντας αρκετά το χρόνο στην διεκπεραίωση απαραίτητων διαδικασιών.

Ο κ. Υφυπουργός μας ενημέρωσε ότι έχουν ήδη προωθηθεί και άλλες διαδικασίες που θα διευκολύνουν το διοικητικό έργο, με χαρακτηριστικό αυτό της δυνατότητας άμεσης αναγνώρισης των ιδιοκτητών μέσω του κτηματολογίου από τους δήμους, με σκοπό να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα στη διαχείριση του καθαρισμού των οικοπέδων.

Τέλος, λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι ο δίαυλος επικοινωνίας θα παραμείνει ανοικτός και ότι το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι δεκτικό στις όποιες προτάσεις θα μπορούσαν να διευκολύνουν τις διαδικασίες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, επ’ ωφελεία της κοινωνίας.