ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ΑΝ. ΣΑΜΑΡΑ

Με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκαν στις 13-3-2012 τα Προεδρεία των Πανελλήνιων Ενώσεων και Ομοσπονδιών της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, ενημερώνοντάς τον τόσο για την δεινή κατάσταση που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στα Σ.Α. όσο και για τα φλέγοντα προβλήματα των οργανισμών των Σωμάτων.

Ιδιαίτερα τονίστηκε η αναγκαιότητα της έμπρακτης θωράκισης του λειτουργήματος των ενστόλων και της άμεσης στήριξής τους στο δύσκολο και επικίνδυνο έργο που επιτελούν, επειδή προϋπόθεση της ανάπτυξης, που όλοι επικαλούνται, αποτελεί η δημιουργία και η κατοχύρωση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για όλους. Γι’ αυτό επιβάλλεται η εξαίρεση των κονδυλίων για τις λειτουργικές δαπάνες σε ό,τι αφορά τον τομέα της ασφάλειας της χώρας και των πολιτών, από τις περικοπές των Μνημονίων, αίτημα που κατ’ επανάληψη έχει ζητηθεί από όλα τα Πολιτικά Κόμματα.

Ο Πρόεδρος τη Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, αφού τόνισε τη σπουδαιότητα που, ιδίως κατά τη σημερινή εποχή, έχουν τα θέματα της ασφάλειας, δεσμεύτηκε στην αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος, την ανάληψη όλων των θεσμικών πρωτοβουλιών για την ηθική στήριξη των υπηρετούντων στα Σώματα, καθώς και για την αναγκαία αναδιοργάνωση των Σωμάτων, ώστε να μπορούν να επιτελούν αποτελεσματικότερα το σημαντικότατο έργο τους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. στην παρουσίαση των προβλημάτων του Π.Σ. που του παρουσίασαν οι εκπρόσωποι ΕΑΠΣ – ΠΟΕΥΠΣ.

Στην γενική του τοποθέτηση, τόνισε ότι για τη Νέα Δημοκρατία είναι προτεραιότητα η διασφάλιση επαρκούς υλικοτεχνικής υποδομής των Σωμάτων και κατάλληλων συνθηκών εργασίας για το ανθρώπινο δυναμικό τους. Υπογράμμισε ότι τα θέματα που έθιξαν τα σωματεία είναι στην πρώτη προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά χωρίς κοστολόγηση συγκεκριμένων δράσεων δεν είναι δυνατόν να γίνονται εξαγγελίες, καθώς είναι επιτακτική ανάγκη η ανάκτηση της αξιοπιστίας του πολιτικού λόγου. Επανέλαβε τη διαχρονική στήριξή του στο θεσμό των Σωμάτων Ασφαλείας, αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διάγει η χώρα και δεσμεύτηκε ότι θα επανεξετάσει από μηδενική βάση τα θέματα μισθολογίου ενώ όσον αφορά το πάγιο αίτημά μας για την αναγνώριση της επικινδυνότητας του λειτουργήματος, είπε ότι θα είναι ένα από τα πρώτα νομοθετήματα του κόμματός του.

Στη συνάντηση μετείχαν, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος, βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος και ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης, Βουλευτής Ηλίας. κ. Κώστας Τζαβάρας.