Τα προβλήματα τέλος δεν έχουν….

2015-08-13

Συνάδελφοι

Την Πέμπτη 13 Αυγούστου συνεδρίασε το ΔΣ της ΕΑΠΣ στις εγκαταστάσεις του ΕΣΚΕ, όπου πραγματοποιήθηκε και συνάντηση με την ηγεσία της μονάδας, Υποστράτηγο κ. Θ. Δημακογιάννη και Αρχιπύραρχους κ. Δ. Κουστούκο και κ. Ραπανάκη.

Στη συνεδρίαση εξετάστηκε η πορεία των εκκρεμών ζητημάτων που απασχολεί το πυροσβεστικό προσωπικό και το Πυροσβεστικό Σώμα γενικότερα, με δεδομένο ότι υπάρχει πλήρη στασιμότητα και επιδείνωση πολλών από αυτά. Επισημάνθηκε η μη υλοποίηση των δεσμεύσεων και πρωτοβουλιών που να δείχνει έστω την πρόθεση για την αρχή της υλοποίησης τους.

Για όλα τα παραπάνω, το επόμενο διάστημα, θα σημειωθούν παρεμβάσεις προς όλα τα επίπεδα προκειμένου να ξεπεραστεί αυτή η θεσμική στασιμότητα που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τη λειτουργία του πυροσβεστικού μηχανισμού. Ειδικότερα εξετάστηκε ο τρόπος αντίδρασης και άμυνας στις ασφαλιστικές και εισοδηματικές επιθέσεις που προβλέπονται από το 3ο επαχθή μνημόνιο και ιδιαίτερα τους βέλτιστους τρόπους διάσωσης του επικουρικού πυροσβεστικού ταμείου, που “τσουβαλιάζεται” στο ΕΤΕΑ.

Επίσης αποφασίστηκε η συμπόρευση με τα υπόλοιπα σωματεία των ένστολων, σε ένα νέο κύκλο κινητοποιήσεων με πρώτη αυτή στη Δ.Ε.Θ.