ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΗ – ΜΟΝΟΔΟΜΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΛΕΟΝ


Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των σωματείων των εργαζομένων του Π.Σ. του Λ.Σ. και της ΕΛ.ΑΣ. και έδωσαν το δικό τους ελπιδοφόρο παρών από κάθε γωνιά της Ελλάδας στη μεγαλειώδη ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη την 9-9-2011, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς τους κυβερνώντες. Μη μας αγνοείτε, μη μας υποτιμάτε!!!


Είναι πλέον δεδομένο ότι μόνο με τη δημοσιοποίηση των προβλημάτων μας, μόνο με τη συμπαράσταση των συμπολιτών μας και μόνο με την άσκηση της μέγιστης δυνατής πίεσης προς τα αρμόδια υπουργεία, μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας. Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα και χθες όταν λίγη ώρα πριν από την ένστολη διαμαρτυρία μας, το υπουργείο Οικονομικών έκανε στροφή 180ο, ανακοινώνοντας ότι απεσύρθη η υπουργική απόφαση για την αλλαγή του τρόπου πληρωμής των πενθημέρων και των νυχτερινών. Στο κοινό ψήφισμα διαμαρτυρίας που εκδόθηκε μετά την συγκέντρωση μεταξύ των άλλων σημειώνεται:
“…απαιτώντας από την κυβέρνηση και προσωπικά από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να επανεξετάσουν συνολικά τις αποφάσεις και τους υπολογισμούς των συναρμόδιων υπουργών, καθιστώντας σαφές ότι πρέπει να δοθεί άμεσα προτεραιότητα στη στήριξη των ενστόλων με την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας και με ένα νέο μισθολόγιο, όσο και με την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας. Πιθανή περαιτέρω επιμονή στην περικοπή των δαπανών για τη δημόσια ασφάλεια, δεν οδηγεί απλώς το ανθρώπινο δυναμικό στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, αλλά υπονομεύει αυτή καθ’ αυτή τη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας, ανοίγοντας την όρεξη στα ποικιλώνυμα συμφέροντα που επιβουλεύονται τη δημόσια τάξη και ασφάλεια της χώρας, να εξαπολύσουν λυσσαλέα την επίθεσή τους, εκμεταλλευόμενα το κενό ασφαλείας που γεννά αναπόφευκτα η υποχρηματοδότηση της ασφάλειας του τόπου.
Ο Πρωθυπουργός οφείλει σήμερα κιόλας να τοποθετηθεί δημοσίως στο μείζον αυτό ζήτημα, διαβεβαιώνοντας και τις παραγωγικές τάξεις ότι η κυβέρνησή έχει ψηλά στην ατζέντα της την εμπέδωση συνθηκών ασφαλείας σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια ως αναγκαία προϋπόθεση άλλωστε για την προσέλκυση επενδύσεων και την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

 
Καλούμε τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις να δραστηριοποιηθούν στο έπακρον, ενημερώνοντας την τοπική κοινωνία και όλα τους τα μέλη για το διεκδικητικό μας πλαίσιο και τις δυσοίωνες προοπτικές που μας επιφυλάσσουν οι κυβερνώντες.
Αντιστεκόμαστε στην απαξίωση, διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον.
Τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωσή μας για τις έκτακτες συνεδριάσεις των συνδικαλιστικών μας οργάνων με στόχο την εντατικοποίηση και την κλιμάκωση των πρωτοβουλιών μας σε όλα τα επίπεδα”.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *