«ΤΙ ΕΙΧΕΣ ΓΙΑΝΝΗ – ΤΙ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ»… ΚΡΙΣΗ…. ΚΑΙ ΚΡΙΣΕΙΣ

Αρ. Πρωτ. : 2523 // 25-10-2011

Μετά την αιφνίδια αφυπηρέτηση του πλέον, τέως, Αρχηγού Κου Στεφανίδη, χωρίς ενημέρωση και αιτιολόγηση απ΄την ηγεσία του ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ. πριν την λήξη της αντιπυρικής περιόδου και χωρίς να του δοθεί το δικαίωμα του απολογισμού αυτής, έγινε ομαλή αντικατάσταση του απ΄ τον Υπαρχηγό Κο Μπονάτσο. Στην συνέχεια ο νέος Αρχηγός προέβη στην κάλυψη θέσης σε όλους τους βαθμούς με έκτακτες κρίσεις και προαγωγές των ανωτάτων Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, ακολουθώντας την πεπατημένη των προκατόχων του. Στην ομιλία του στις 18-10-2011 κατά την παραλαβή της αρχηγίας του ΠΣ μεταξύ άλλων δήλωσε:
«Θα πορευθώ, όπως πορεύθηκα έως σήμερα, προσφέροντας, με δικαιοσύνη, με εντιμότητα, με διαφάνεια, με αξιοκρατία ……». 
Τρείς μέρες μετά η μετατροπή των λόγων σε έργο δεν πέτυχε. Επαναλήφθηκε στην διαδικασία επιλογής η παρουσία δυσδιάκριτων και υποκειμενικών κριτηρίων τα οποία για πολλοστή φορά δημιούργησαν, το αίσθημα της αδικίας στους παραληφθέντες από την προαγωγή στον επόμενο βαθμό. Για μια ακόμη φορά θα επισημάνουμε το αναχρονιστικό του θεσμικού πλαισίου των κρίσεων και προαγωγών των Αξιωματικών του ΠΣ. Δυστυχώς παρά τις υπερβατικές εξαγγελίες της Κυβέρνησης δια στόματος του Πρώην Υπουργού Προστασίας του Πολίτη:
«Έχει γίνει μεγάλο κακό στο Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο παρουσιάζει εικόνα κομματικής διάλυσης….. Θα γίνει μεγάλη τομή χωρίς κανένα κομματικό κριτήριο…. Όποιος, στο Πυροσβεστικό και την Αστυνομία, κάνει το καθήκον του, έχει επιτυχίες, εκτός από τα «μπράβο» θα προάγεται».”(ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 9-10-2009) ουδεμία αλλαγή μέχρι σήμερα έγινε.
Ο Νυν υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. συνεχίζει σταθερά το έργο του προκατόχου του έχοντας επιλέξει την πολιτική της ολοκληρωτικής απαξίωσης του Πυρ/κού Σώματος.
Καλούμε τον νέο Αρχηγό του Πυρ/κού Σώματος να πορευθεί όπως δήλωσε με «πλήρη συναίσθηση και επίγνωση και της ιστορικής συγκυρίας και των ευθυνών του» και να εκσυγχρονίσει άμεσα το θεσμικό πλαίσιο και να διασφαλίσει ότι τον Ιανουάριο στις τακτικές κρίσεις οι λόγοι και τα έργα θα ταυτιστούν.
Οι επιλεχθέντες για την κάλυψη των κενών θέσεων συνάδελφοι, ευελπιστούμε ότι με το έργο τους θα επιφέρουν θετικά αποτελέσματα για το Π.Σ. και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *