ΤΟΣΗ ΑΓΑΠΗ;

«θέλω σήμερα εδώ να σφίξω το χέρι και να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον κάθε ένα και την κάθε μία ξεχωριστά και όλους μαζί που συγκροτούν αυτή τη συλλογική οντότητα. Μια οντότητα που μοιράστηκε όλο αυτό το διάστημα αγάπη, εμπιστοσύνη, στήριξη και μια μεγάλη προσπάθεια». Το παραπάνω απόσπασμα είναι από την αποχαιρετιστήρια ομιλία του απερχόμενου Υφυπουργού μας κ. Μ. Όθωνα, και πράγματι  το  κομμάτι αυτό είναι  εθιμοτυπικά άρτιο.

Όμως όπως και του απερχόμενου κ. Χρυσοχοΐδη, στο σύνολό της αφορούσε κυρίως το κομμάτι της Ελληνικής αστυνομίας. Και για τον κ. Όθωνα τα ζητήματα πυροπροστασίας-πολιτικής προστασίας ήταν εκτός προτεραιότητας. Χαρακτηριστικό είναι ότι στον μίνι – απολογισμό του στην συγκεκριμένη ομιλία αναφέρει ως σημαντικό την δημοπράτηση μέσω ΕΣΠΑ της μελέτης για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας, διαδικασία που όμως λησμόνησε να ακολουθήσει για το Πυροσβεστικό  Σώμα, παρά τις δικές μας προτάσεις.

Ας είναι όμως. Εμείς θα συγκρατήσουμε στο 20μηνο της παραμονής του στο Υπουργείο, την μία και μοναδική συνάντηση του με το Σωματείο μας, την σημαντική του προσφορά στην μετεξέλιξη της φυσιογνωμίας του Π.Σ. με την κατάργηση 4000 οργανικών θέσεων Πυροσβεστών και την τριχοτόμηση του πυροσβεστικού προσωπικού, μετά από τις διαδικασίες «φαστ τρακ» προσλήψεων – εκπαίδευσης – τοποθέτησης.

Θα συγκρατήσουμε την αμέριστη συμπαράστασή του στην διατήρηση του «δασικού επιδόματος μας», στην ενίσχυση   του πυροσβεστικού εξοπλισμού, στην αναδιοργάνωση του Π.Σ., στην αντιμετώπιση των φλεγόντων προβλημάτων του πυροσβεστικού προσωπικού, στην αντιμετώπιση των θεσμικών προβλημάτων του πυροσβεστικού οργανισμού…

Θα συγκρατήσουμε το ενδιαφέρον του για τα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, (παρότι, προφανώς  η συναισθηματική του φόρτιση, στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του,  τον εμπόδισε να αναφερθεί έστω και με μία λέξη για τον τομέα αυτό και τα στελέχη του.)

Κλείνοντας  θα  χρησιμοποιήσουμε  άλλη μια φράση από την ομιλία του απερχόμενου Υφυπουργού, η οποία αποτελεί εξαιρετικό συμπέρασμα, προφανώς της αυτοκριτικής του διαδικασίας: «…Είμαστε βέβαιοι ότι ο αγώνας ο οποίος, είναι μπροστά μας, θα είναι ένας αγώνας ο οποίος θα είναι άνισος. Γιατί είναι πάντα άνισος ο αγώνας όταν αναμετριέται η μετριοπάθεια, η σοβαρότητα, η υπευθυνότητα με τη δημαγωγία και το λαϊκισμό …»