Τουλάχιστον μια συγγνώμη στους συναδέλφους – υποψηφίους Πυρονόμους

2015-12-23

Συνάδελφοι

Έξι μήνες μετά την έκδοση της προκήρυξης του διαγωνισμού εισαγωγικών εξετάσεων Πυρονόμων Γενικών Υπηρεσιών για τη Σχολή Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας (Ιούλιος 2015), με Απόφαση του Αν. Υπουργού, πριν λίγες μέρες, ακυρώθηκε ο εν λόγω διαγωνισμός, προφανώς, λόγω διοικητικών, νομικών και οικονομικών προβλημάτων, αν αποκρυπτογραφήσουμε τα «έχοντας υπόψη» του συγκεκριμένου εγγράφου. Δυστυχώς τέτοιες καταστάσεις είναι προδιαγεγραμμένες, όταν η αυθεντία της υπηρεσιακής γραφειοκρατίας και οι εξωυπηρεσιακές προθέσεις συγκροτούν το «διατακτικό» μιας απόφασης.

Να υπενθυμίσουμε ότι άμεσα μετά την έκδοση της προκήρυξης, ενημερώσαμε την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία, ότι η διαγωνιστική διαδικασία γεννούσε μια σειρά από ερωτηματικά για την πραγματοποιήση της. Επιπροσθέτως στις 27/08/2015, η Ένωσή μας εξέδωσε λεπτομερή ανακοίνωση, για τα ερωτηματικά της διαγωνιστικής διαδικασίας, γινόμενη ταυτόχρονα δέκτης διάφορων αιτιάσεων «γνωστών αγνώστων» για δήθεν «αρνητική μας προδιάθεση». Τελικά, ύστερα μετά από τόσους μήνες, ο νέος Αν. Υπουργός Προ.Πο. έπραξε το αυτονόητο.

Ενόψει του κλίματος των εορταστικών ημερών, δεν θα επεκταθούμε περαιτέρω, σε κάθε περίπτωση, όμως οφείλεται τουλάχιστο μια «συγγνώμη» από όσους αναστάτωσαν την υπηρεσιακή ζωή των δεκάδων συναδέλφων υποψηφίων, γεννώντας προσδοκίες που δεν τελεσφόρησαν.

Τέλος, περιμένουμε από την πολιτική ηγεσία να επιλύσει το ζήτημα της εξέλιξης των υπαξιωματικών του Σώματος με το νέο βαθμολόγιο που προβλέπεται και δεν έχει υλοποιηθεί εδώ και δύο περίπου χρόνια, από τις διατάξεις της παρ. 18 του άρθρου 69 του Ν.4249/2014, που προβλέπει την εξέλιξή τους μέχρι το βαθμό του Αντιπυράρχου.