Το δίκιο μας και η επιβίωσή μας στα χέρια μας

Συνάδελφοι

Έβδομος μνημονιακός χρόνος και δεύτερος χρόνος με την ελπίδα αναζητούμενη, το μόνο σταθερό είναι η απαξία του κλάδου μας, η ασυνέπεια λόγων και έργων και το νέο τσεκούρωμα μισθών και συντάξεων που έρχεται καταπάνω μας. Το ισοδύναμο της υπομονής μας εξαντλήθηκε και θα το αναπληρώσουμε με τον αγώνα μας για να παλέψουμε το δίκιο μας. Οι νέοι διαχειριστές των μνημονίων στη χώρα μας, προετοιμάζουν το νέο προκρούστειο κρεβάτι. Πρέπει να παλέψουμε να ανατρέψουμε αυτή τη νέα επίθεση στη ζωή μας. Το συντονιστικό των Προέδρων των σωματείων των Σωμάτων Ασφαλείας, συνεδρίασαν και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Σε συνέχεια της συνεδρίασης των Ομοσπονδιών μας, την 10η Ιανουαρίου 2017, τα Προεδρεία αυτών, με νέα συνεδρίασή τους σήμερα, 06 Φεβρουαρίου 2017, αποφάσισαν να διοργανώσουν την πρώτη για το νέο έτος ένστολη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα, με σημείο αναφοράς την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου 2017.

Η «κλεψύδρα» αδειάζει, εξαντλώντας κάθε όριο υπομονής απέναντι σε μια Κυβέρνηση που προκλητικά αγνόησε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για τα Σώματα Ασφαλείας. Παρά τις συνεχείς μας προσπάθειες για διάλογο και επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας, ζητούμενο εξακολουθούν να είναι η πλήρης συμμόρφωση προς τις αποφάσεις του ΣτΕ, ένα ειδικό μισθολόγιο με αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας σύμφωνα και με τις δικαστικές αποφάσεις, ο τερματισμός των περικοπών δαπανών, οι νέες προσλήψεις, η μονιμοποίηση αντί των επικείμενων απολύσεων των 5ετούς διάρκειας πυροσβεστών, η έκδοση των διευκρινιστικών εγκυκλίων που θα εξειδικεύουν την εφαρμογή των διατάξεων του ασφαλιστικού νόμου για τους ένστολους και άλλα θέματα θεσμικού χαρακτήρα.

Συνεχίζοντας την αγωνιστική μας πορεία, απευθύνουμε σε όλες τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις γενικό προσκλητήριο μάχης για να αποτραπούν οι νέες επιζήμιες για τον ένστολο ρυθμίσεις, αλλά και για να υπάρξει μια εθνική συνεννόηση στα μείζονα ζητήματα της ασφάλειας και της αξιοπρεπούς διαβίωσης του ανθρώπινου δυναμικού των Σωμάτων Ασφαλείας.

Όχι άλλα παιγνίδια στις πλάτες μας!