Το ενδιαφέρον για την υγεία του Πυροσβέστη σε χρόνια ασθένεια

Προς

  1. Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Τόσκα
  2. Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο κ. Β. Καπέλιο
  3. Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Ι. Καπάκη

Αξιότιμοι κ.κ. της πολιτικής και πυροσβεστικής ηγεσίας.

Η άνοδος και η κάθοδος κλίμακας είναι μια εξαίρετη, κλασσική πυροσβεστική άσκηση για το πυροσβεστικό προσωπικό και η άνοδος και κάθοδος πολλών ορόφων από το κλιμακοστάσιο επίσης αποτελεί μια εξαιρετική εκγύμναση για την γενικότερη φυσική κατάσταση γενικότερα. Αμφότερα βέβαια αφορούν τους υγιείς και εν ενεργεία Πυροσβέστες. Γιατί αν πρόκειται για άρρωστους εν ενεργεία συναδέλφους και άρρωστους υπερήλικες εν αποστρατεία συναδέλφους, που πρόκειται να επισκεφθούν τους τελευταίους ορόφους, του πολυώροφου κτιρίου, όπου βρίσκονται τα ιατρεία του Πυροσβεστικού Σώματος, τα προλεχθέντα προφανώς ξεφεύγουν από την παραπάνω θεώρηση.

Όπως γνωρίζετε εδώ και μία εβδομάδα, το κτίριο που στεγάζονται τα ιατρεία και η Διεύθυνση Υγειονομικού του ΠΣ βρίσκεται με κομμένο το κοινόχρηστο ρεύμα, με αποτέλεσμα να στερείται ανελκυστήρα, φωτισμού στις σκάλες, αλλά και στον υπόγειο χώρο στάθμευσης του ασθενοφόρου. Με δεδομένο ότι οι χώροι της υγειονομικής βρίσκονται στους τελευταίους ορόφους του εξαώροφου ενοικιαζόμενου κτιρίου, είναι περιττό να αναλύσουμε περαιτέρω το πρόβλημα και να το χαρακτηρίσουμε. (για να αποφύγουμε το κίνδυνο να χαρακτηριστούμε μικρόψυχοι, αντιπολιτευόμενοι κλπ). Αναμένουμε απλά την άμεση παρέμβαση σας για την επίλυση του παραπάνω αυτονόητου.

Αξιότιμοι κ.κ. της πολιτικής και πυροσβεστικής ηγεσίας.

Με την ευκαιρία του παραπάνω, ήρθε η ώρα να δείξετε το ενδιαφέρον σας στην ασθενή υγειονομική περίθαλψη του πυροσβεστικού προσωπικού. Πέρα από το διαχρονικό και αναπάντητο αίτημα για την θεσμοθέτηση κανόνων υγείας και ασφάλειας για το πυροσβεστικό προσωπικό, υπάρχει και ο μεγάλος ασθενής της πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης του πυροσβεστικού προσωπικού, που και σε αυτόν τον τομέα αναδεικνύεται σε φτωχό συγγενή μεταξύ των ενστόλων.

Στην παρούσα φάση είναι στιγμή να εξετασθεί με σοβαρό και άμεσο τρόπο η μεταφορά της Υγειονομικής μας Υπηρεσίας στις εγκαταστάσεις του 251 ΓΝΑ, όπου και παρέχεται νοσοκομειακή περίθαλψη του προσωπικού μας, ώστε τα έμπειρα υγειονομικά μας στελέχη να διασυνδέσουν την πρωτοβάθμια υγειονομική μας υποστήριξη με τη νοσοκομειακή, σε ένα καθαρά υγειονομικό περιβάλλον.