ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ

Εμείς οι Αστυνομικοί, Πυροσβέστες, Λιμενικοί και συνταξιούχοι συνάδελφοι των Σωμάτων Ασφαλείας που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011 από όλη την Ελλάδα στην Αθήνα, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας προς την Κυβέρνηση και τους «τροϊκανούς» τόσο για τη συνεχιζόμενη πολιτική των περικοπών και των δυσβάσταχτων οικονομικών μέτρων που παγώνουν κάθε πτυχή ανάπτυξης της Χώρας και καταδικάζουν στη φτώχεια το λαό μας, όσο και για το γεγονός ότι παρά τις προηγούμενες διαμαρτυρίες μας, η τραγική κατάσταση εντείνεται με ραγδαίους ρυθμούς .
Καταγγέλλουμε στον Ελληνικό Λαό ότι το αγαθό της ασφάλειας κινδυνεύει! Ο ένστολος οδηγείται στη φτώχεια και οι υπηρεσίες των Σωμάτων Ασφαλείας εξωθούνται στο κλείσιμο αφήνοντας απροστάτευτο τον απλό πολίτη, καθώς οι έχοντες και κατέχοντες θα εξακολουθήσουν να καταφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα προστασίας και ασφάλειας, που δεν είναι τυχαίο ότι είναι ο μόνος που παρουσιάζει στη Χώρα άνθιση τα τελευταία χρόνια.
Αγωνιούμε για το μέλλον της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθόσον η παρατεταμένη οικονομική ύφεση ενέχει τον κίνδυνο της διάλυσης του κοινωνικού ιστού και της επιστράτευσης των ενστόλων σε ρόλους μη αποδεκτούς από τους ίδιους. Έχουμε τονίσει στο παρελθόν και επαναλαμβάνουμε σήμερα με απόλυτη σαφήνεια την αντίθεσή μας στη χρησιμοποίησή μας ως τον κυματοθραύστη της λαϊκής οργής και αγανάκτησης.
Καλούμε την Κυβέρνηση και τους «τροϊκανούς» να συμμεριστούν επιτέλους την αγωνία των ενστόλων και να επαναπροσδιορίσουν τους μνημονιακούς τους στόχους, φωνάζοντας δυνατά:
Βάλτε σε πρώτη προτεραιότητα την θωράκιση των ενστόλων και την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας. Μην παίζετε με τη φωτιά!
STOP – ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ
Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε: → ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ – Αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού.
→ Προστασία του πενιχρού εισοδήματός μας, αλλά και θεσμοθέτηση ενός δίκαιου μισθολογίου χωρίς ανισότητες με αφετηρία τον Βασικό Μισθό για πέντε (5) ημέρες εργασίας του Αστυφύλακα – Λιμενοφύλακα – Πυροσβέστη στα 900 €, όπως επιστημονικά έχει καταγραφεί στην πρότασή μας.
→ Εφαρμογή των όρων Υγιεινής και Ασφάλειας που υφίστανται μόνο «στα χαρτιά», για την διασφάλισή μας από τους πλείστους καθημερινούς κινδύνους.
→ Πραγματική αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών με κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων.
→ Αναβάθμιση της εκπαίδευσης και των Σχολών μας.
→ Αναθεώρηση του ισχύοντος συστήματος κρίσεων – προαγωγών – με ένα δίκαιο και αδιάβλητο σύστημα που θα παρέχει όλα τα εχέγγυα της ανάδειξης – ανέλιξης των άξιων και ικανών.
→ Η βιωσιμότητα των Ασφαλιστικών Ταμείων, όπως αυτή του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, είναι ζητήματα εκ των ων ουκ άνευ και γι’ αυτό απαιτούν πολιτικούς χειρισμούς και λύσεις μακριά από καιροσκοπισμούς και συντεχνιακές λογικές.
Κάποιοι για την κατάντια αυτή πρέπει να λογοδοτήσουν.
ΝΑΙ στις αξιοπρεπείς συντάξεις.
ΝΑΙ στην εκ βάθρων ανασυγκρότηση των Σωμάτων Ασφαλείας με όρους κοινωνίας για τη διασφάλιση της αποστολή μας, της εργασιακής μας αξιοπρέπειας και την θωράκιση του αγαθού της ασφάλειας, ως δημόσιου και κοινωνικού αγαθού.
Ο αγώνας μας δεν είναι συντεχνιακός. Εκφράζει την αγωνία μας για διαρκή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και στην πατρίδα μας.
ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ!
ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ!
Στην ασφάλεια του πολίτη δεν χωρούν εκπτώσεις και περικοπές!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *