1ο ετήσιο συνέδριο FEU – Nottingham 2013

Μεταξύ 16 και 18 Μαΐου 2013, στην πόλη Nottingham της Μεγάλης Βρετανίας, πραγματοποιήθηκε το πρώτο συνέδριο για το 2013 της Ομοσπονδίας Αξιωματικών Πυροσβεστικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FEU). Οι εργασίες του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου Πυρόσβεσης και Διάσωσης του Nottingham και συμμετείχαν αντιπροσωπείες από Ενώσεις Αξιωματικών, 22 διαφορετικών χωρών της Ευρώπης.

Κεντρικό ζήτημα των εργασιών του συνεδρίου αποτέλεσε η χάραξη μιας κοινής στρατηγικής στα ζητήματα πυρόσβεσης – διάσωσης μέχρι το 2020, ώστε να βελτιωθεί η παροχή υπηρεσιών προς τους Ευρωπαίους πολίτες στον καίριο τομέα της ασφάλειας της ζωής και της προστασίας της περιουσίας.

Ιδιαίτερου ενδιαφέρον ήταν η ημερίδα που διοργανώθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου, με θέμα την βελτίωση της ασφάλειας των Πυροσβεστών στις επιχειρήσεις πυρόσβεσης , με ομιλητές αξιωματικούς από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σλοβενία και τη Φινλανδία, καθώς και ειδικούς στα ζητήματα εργασιακής υγείας.

Παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε έκθεση πυροσβεστικού – διασωστικού εξοπλισμού, ενώ παρουσιάστηκαν και οι εξελίξεις στην τεχνολογία αναπνευστικών συσκευών και προστατευτικής ενδυμασίας.