3η Καταγγελία για τη διαδικασία των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών για τα υπηρεσιακά συμβούλια μεταθέσεων Αξιωματικών

Συνάδελφοι κοινοποιούμε την την 3η ανακοίνωση – καταγγελία που μας απέστειλε αυτή τη φορά η παράταξη “ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ΄που αφορά τη διαδικασία των εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπων των Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος στα υπηρεσιακά συμβούλια μεταθέσεων.

ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Ενημερωθήκαμε με τις υπ΄ αριθμ. 79264 και 79265 Φ.202.7 Απόφασεις ΑΠΣ για τη μεταφορά το χρόνου της εκλογικής διαδικασίας ΜΟΝΟ για την αυτοπρόσωπη ψηφοφορία στην Αττική.

Οι ανωτέρω αποφάσεις δεν προβλέπουν τίποτα για την ήδη διενεργηθείσα ψηφοφορία στην Επαρχία, κατά την οποία έχουν ήδη ψηφίσει συνάδελφοι Αξιωματικοί, με βάση ψηφοδέλτιο που λανθασμένα επιγράφεται ως “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ” κι ενώ ήδη έχει τεθεί ζήτημα με το ψηφοδέλτιο το οποίο εκπροσωπώ, μετά από επιστολή – καταγγελία εταίρου συνδυασμού, λόγω λανθασμένης εκφοράς του τίτλου του ψηφοδελτίου.

Ως εκ τούτου, με τις ανωτέρω αποφάσεις δεν γίνεται αναφορά τόσο για την τροποποίηση της ημερομηνίας των εκλογών, τον τρόπο παραλαβής του νέου εκλογικού υλικού, των εκλογικών καταλόγων και, το σημαντικότερο, των φακέλων ψηφοφορίας που έχουν ήδη αποσταλεί στην Επαρχία και βάσει των οποίων έχει ήδη διεξαχθεί μέρος της ψηφοφορίας.

Βάσει του γεγονότος αυτού ζητούμε με κάθε δυνατό τρόπο την επιστροφή του παλαιού υλικού πού είχε σταλεί και την καταστροφή του, παρουσία εκπροσώπων και των υπόλοιπων συνδυασμών – υποψηφίων, μετά από απόφαση συγκρότησης νέας εφορευτικής επιτροπής, μιας και η υπάρχουσα εξακολουθεί να μην ασκεί ορθά τα καθήκοντά της και να μην ενημερώνει για καμία ενέργεια αρμοδιότητάς της.

Το κενό αυτό καλύπτεται από αποφάσεις υπηρεσιακών παραγόντων για το τι θα γίνει στην εν μέρει μεταβαλλόμενη διαδικασία των εκλογών, με τρόπο άγνωστο και χωρίς τη συναίνεση κανενός από τούς εκπροσώπους – υποψηφίους των συνδυασμών.

Ως λύση προτείνουμε:

– την ακύρωση του συνόλου της εκλογικής διαδικασίας,

– την παράταση της θητείας των ήδη εκλεγμένων μελών του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, έως την επαναπροκύρηξη των εκλογικών διαδικασιών με απόφασή σας, πού θα καθορίζει με απόλυτη διαφάνεια τις λεπτομέρειες.

Σε κάθε άλλη περίπτωση επιφυλασσόμαστε για τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας και καλούμε και τους υπόλοιπους εκπροσώπους των άλλων συνδυασμών να πράξουν το ίδιο με εμάς.

Δυστυχώς για πρώτη φορά από την καθιέρωση της διαδικασίας εκλογής μελών στα υπηρεσιακά συμβούλια μεταθέσεων με το ΠΔ 170/1996 έως σήμερα, γίνεται λάθος (;) στην εκτύπωση ψηφοδελτίων, τα οποία επίσης δεν ελέγχθηκαν δεόντως από υπηρεσιακούς παράγοντες και εφορευτική επιτροπή, τόσο κατά την αποστολή τους στο τυπογραφείο για εκτύπωση, όσο και μετά, κατά την αποστολή τους στην Επαρχία, με αποτέλεσμα την ενδεχόμενη ακυρότητα των ψηφοδελτίων του συνδυασμού μας.

Σημειώνω, ως ήδη εκλεγμένο μέλος των μέχρι σήμερα του συμβουλίου, ότι ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ πλήττεται η δημοκρατική διαδικασία των εκλογών.

Βέβαιο θέμα προς έλεγχο από την πυροσβεστική ηγεσία θα πρέπει να είναι και η τηλεφωνική συνομιλία μου, την Τετάρτη 16 – 11- 2016, με το Διευθυντή Ανθρωπίνων Πόρων, Πύραρχο Μπάλση Νικόλαο, ο οποίος μου ανέφερε Ψευδώς ότι έκανε λάθος το τυπογραφείο και ότι αυτό το λάθος θα πρέπει να το πάρω επάνω μου. Είχε προηγηθεί της συνομιλίας αυτής τηλεφωνική επικοινωνία δική μου με Υπηρεσιακό παράγοντα της εν λόγω διεύθυνσης, κατά την οποία ανέφερα το λάθος που εντόπισα, κατόπιν πληροφορίας υποψηφίου του συνδυασμού μου.

Την Παρασκευή 18-11-2016 κατά την επίσκεψή μου στο Αρχηγείο, αρμόδιοι Υπηρεσιακοί Παράγοντες μου αποκάλυψαν ότι το ψηφοδέλτιο πού εκπροσωπώ, αυτό της “ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ” είχε δοθεί λάθος στο τυπογραφείο με τίτλο “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ” και ότι μετά το τυπογραφείο δεν έγινε κανένας έλεγχος στους τίτλους των συνδυασμών, με αποτέλεσμα την αποστολή λανθασμένων ψηφοδελτίων στην Επαρχία.

Πιστεύουμε με σιγουριά ότι η πυροσβεστική ηγεσία είναι η λύση του προβλήματος και ΟΧΙ μέρος του προβλήματος.

Ο Εκπρόσωπος του συνδυασμού

ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Αναστάσιος Μανιάτης