Αλεγράρουμε με τα σκίτσα του Σπύρου Μουρατίδη

Οι πρώτες στιγμές του 2017, μια νέας χρονιάς, που έρχεται να παραλάβει τη ζοφερή πραγματικότητα μιας άλλης που ανήκει πλέον στο ιστορικό χθες. Ένα χθες, που όμως με τα δυσάρεστά του και αυτά ήταν πολλά, στοιχειώνει το σήμερα, μας πλήγωσε, μας πόνεσε, μας δάκρυσε.

Τώρα που λίγο, λίγο, η χρονική απόσταση, ρίχνει το πέπλο της λήθης, μπορούμε να δούμε πάλι πίσω, μέσα από τα σκίτσα του δικού μας, του Αντιστράτηγου ΠΣ ε.α. Σπύρου Μουρατίδη, που από το Νησί των Φαιάκων, καλλιτεχνεί με την γραφίδα του, την ευαισθησία και το επτανήσιο χιούμορ του.

Στα κερκυραϊκά «αλεγράρω» σημαίνει «χαίρομαι, ευθυμώ». Ας «αλεγράρουμε με τα σκίτσα του», κοιτώντας την χρονιά που πέρασε. Τα γεγονότα της δεν ήταν βέβαια αστεία ή ελαφρά, ήταν μαύρα, δυσβάστακτα, πονεμένα. Η γελοιογραφική τους αποτύπωση, από τον Σπύρο, τις αχνίζει με την «ελληνική χαρμολύπη» το μοναδικό αυτό συναίσθημα, που σκάει λίγο το χειλάκι, με την πίκρα να γλυκαίνει.  Ο αγαπητός συνάδελφος, χρόνια τώρα μας παραχωρεί ελεύθερα τα σκίτσα του, να ντύνουμε τα κείμενά μας, να φτιάχνουμε εξώφυλλο στο περιοδικό μας, πανό στις διαμαρτυρίες μας, ευχές της ένωσής μας. Και σε αυτή την έκδοση, χρησιμοποιούμε τα σκίτσα του, για να κάνουμε focus, στις στιγμές του 2016.

Έτσι για να αποχαιρετίσουμε τον έκτο μνημονιακό χρόνο που στοίχειωσε τη ζωή μας και εξαθλίωσε την πατρίδα μας και τον λαό της.

Γιάννης Σταμούλης – Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΑΠΣ