Αναμένουμε το «δασικό»

The Invisible Volunteer

Κύριε Υπουργέ

Το πυροσβεστικό προσωπικό και φέτος, με υψηλό επαγγελματισμό, συναίσθηση του καθήκοντος, έσπευσε στα χιλιάδες πύρινα μέτωπα που απείλησαν την πατρίδα μας και εγγυήθηκε με αποτελεσματικότητα την ασφάλεια τόσο της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας, όσο και του εθνικού φυσικού πλούτου. Το ιδιαίτερο της τρίτης αυτής μνημονιακής αντιπυρικής περιόδου, ήταν ότι το Π.Σ. είχε στη διάθεσή του ακόμα πιο πενιχρά μέσα, ακόμα πιο γερασμένα και λιγότερα πυροσβεστικά οχήματα και πυροσβεστικά αεροσκάφη. Τα στελέχη του Π.Σ. είχαν να διαχειριστούν ένα τριχοτομημένο πυροσβεστικό προσωπικό με το σχεδόν μισό από αυτό να είναι μειωμένης επιχειρησιακής αξιοποίησης.

Κύριε Υπουργέ

Όπως και εσείς έχετε αναγνωρίσει, η αποτελεσματικότητα του Π.Σ. φέτος δεν βασίστηκε ούτε στα λιγοστά μέσα, ούτε στον περιτετμημένο προϋπολογισμό. Βασίστηκε κυρίως στον Πυροσβέστη, που για άλλη μια χρονιά έβγαλε «ασπροπρόσωπη» την Πολιτεία και τον κρατικό μηχανισμό, μαχόμενο και προσφέροντας άφθονες ώρες επικίνδυνης και ανθυγιεινής «απλήρωτης υπερεργασίας».

Ως το ελάχιστο αυτής της προσφοράς, που συνείσφερε τα μέγιστα τόσο στην ασφάλεια και πολιτική προστασία της χώρας, όσο και της ελληνικής οικονομίας, γενικότερα, αναμένουμε από εσάς να αποζημιώσετε τουλάχιστον μέρος αυτής της υπερεργασίας του πυροσβεστικού προσωπικού. Αναμένουμε ως το ελάχιστο της «προσφοράς» μας να μας χορηγηθεί ένα τουλάχιστον μέρος του καθιερωμένου «δασικού» από τις πιστώσεις που εξοικονομήθηκαν λόγω της υπερπροσπάθειας του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος.