Ανοικτή επιστολή

Αρ. Πρωτ. : 2540 // 11-01-2012

Προς :

1. Πρόεδρο Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Λ. Παπαδήμο

2. Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου

3. Πρόεδρο Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά

4. Πρόεδρο ΛΑΟΣ Γεώργιο Καραντζαφέρη

 
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Αξιότιμοι κύριοι Πρόεδροι των κομμάτων της Συγκυβέρνησης,

Η ανατολή της νέας χρονιάς βρίσκει τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους να διαβιούν σε συνθήκες της δεκαετίας του 50 μετά την άγρια επίθεση που δέχθηκε το ήδη πενιχρό τους εισόδημα τα δύο τελευταία χρόνια της τροικανής επέλασης στη χώρα μας. Μαζί με τους υπόλοιπους ένστολους εργαζομένους στη χώρα, είδαμε μέρα με τη μέρα να σφαγιάζεται το μεροκάματό μας.

• Το ξεκίνημα της ληστείας του φτωχοκάματου, έγινε με το Ν.3833/2010 όπου μειώθηκαν τα επιδόματά μας 12%, και μάλιστα αναδρομικά από 1-1-2010.Με τον ίδιο νόμο μειώθηκαν τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας κατά 31,05%.

• Με το Ν.3845/2010 έγινε και δεύτερη μείωση των επιδομάτων μας κατά 8%

• Με το N. 3847/2010 εκτελέστηκαν εν νέου τα επιδόματα εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας, ως εξής:

     – για όσους είχαν εισόδημα 3000 ευρώ μεικτά, αφαιρέθηκαν τα παραπάνω επιδόματα

     – για τους υπολοίπους καθορίστηκαν στα 500 ευρώ μεικτά το Δώρο Χριστουγέννων και 250 ευρώ μεικτά, το Δώρο Πάσχα και Επίδομα Αδείας).

• Η συνέχεια της ληστείας του φτωχοκάματου έγινε με το Ν.3986/2011 με τον οποίο:

     – Αναστάλθηκαν η χορήγηση του επιδόματος χρόνου Υπηρεσίας και οι μισθολογικές προαγωγές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

     – Επιβλήθηκε μόνιμη ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας σε ποσοστό 2% επί του συνόλου των τακτικών αποδοχών και μάλιστα αναδρομική από 1-1-2011.

     – Καθιερώθηκε ειδική εισφορά των ασφαλισμένων στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) που χορηγεί το ΕΦΑΠΑΞ. Η εισφορά αυτή υπολογίζεται σε ποσοστό 1% επί των τακτικών (μεικτών) αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων (πενθήμερα – νυχτερινά – εκτός έδρας ειδικά επιδόματα –δώρα κλπ).

     – Επιβλήθηκε μηνιαία παρακράτηση για την εφορία, περί τα 60 ευρώ περίπου, εξαιτίας της μείωσης του αφορολόγητου αρχικά από 12.000 σε 8.000 ευρώ και στη συνέχεια στις 5000 ευρώ.

• Με το Ν.4002/2011 μειώθηκε περαιτέρω κατά 10% το επίδομα ειδικής απασχόλησης.

• Με το Ν.4024/2011 καταργήθηκε το επίδομα συζύγου των 35 ευρώ, και άλλαξε η αποζημίωση για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

Πέρα από τα παραπάνω μέτρα, για το πυροσβεστικό προσωπικό επιφυλάχθηκε και μια πρόσθετη ειδική μεταχείριση :

     – Δεν δόθηκε ούτε ένα ευρώ για αποζημίωση, που είχε καθιερωθεί εδώ και χρόνια, για την καλοκαιρινή, δωρεάν, και πολλές φορές εκβιαζόμενη υπερεργασία μας για την δασική αντιπυρική προστασία. (δασικό)

     – Δεν πληρώθηκαν έξοδα μεταθέσεων σε συναδέλφους που ξεσπιτώθηκαν για υπηρεσιακούς λόγους.

Με το βάρος όλων των παραπάνω, το ήδη τσεκουρωμένο εισόδημα, περικόπηκε και άλλο από τα γενικά ληστρικά μέτρα, του Χαρατσιού της ΔΕΗ, της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, της έκτακτης εισφοράς, της αύξησης Φ.Π.Α. της αύξησης ηλεκτρικού ρεύματος, των αυξήσεων των τιμών των προϊόντων, της αύξησης των τελών κυκλοφορίας……

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ο πυροσβεστικός υπάλληλος ζει πλέον σε συνθήκες οικονομικής εξαθλίωσης. Στην οικονομική κρίση που εσείς διαχειρίζεστε, αλλά που εμείς δεν δημιουργήσαμε, συνεισφέραμε από το υστέρημά μας, μέχρι στιγμής τα μέγιστα. Το κύριο όμως είναι η προσφορά μας, πολλές φορές θυσιάζοντας τη ζωή μας, στην προστασία της χώρας και των συμπολιτών μας, στην αναμέτρησή μας, καθημερινά με τον κίνδυνο και τον θάνατο.

Τις τελευταίες μέρες τα πληρωμένα και στρατευμένα παπαγαλάκια, προετοιμάζουν το κλίμα για νέες επιθέσεις στο «φτωχοκάματό μας» για μειώσει μέχρι και του 30% των αποδοχών μας. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι θα λεηλατηθεί έστω και ένα ευρώ από το εισόδημά μας. Τώρα πλέον εκτός από την προστασία της πατρίδας, πρέπει να προστατεύσουμε και τη δική μας ζωή, που καίγεται καθημερινά από τους Δανειστές, του Κερδοσκόπους των αγορών και τους ντόπιους υποτακτικούς τους.

Σας καλούμε εσάς και τα κόμματα που στηρίζουν τη Κυβέρνησή σας, να ακούσετε τη φωνή μας. Μπροστά σε αυτό το εκρηκτικό μείγμα που δημιουργείτε, εμείς οι ένστολοι κρατάμε την τελευταία γραμμή άμυνας της κοινωνικής συνοχής και ομαλότητας.

Η συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής είναι αυτή που θα γίνει ο εμπρηστής της Πατρίδας μας. Αυτή την πυρκαγιά που θα κάνει στάχτη την κοινωνική συνοχή, δυστυχώς δεν θα μπορούμε να κατασβέσουμε.