Για την κατάργηση του άρθρου 12 του Ν.4387/2016
Η ΕΑΠΣ, μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία του χώρου των ενστόλων, στήριξε την συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τίτλο «Μαύρη Διαμαρτυρία Επιβίωσης» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, το απόγευμα, στην Αθήνα, στην πλατεία Κολοκοτρώνη.
Η εκδήλωση διαμαρτυρίας αποφασίστηκε από 31 φορείς εργαζομένων και συνταξιούχων των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Αξιοπρέπεια, Ισότητα, Αλληλεγγύη (ΑΞ.Ι.Α), προκειμένου να επιδοθεί ψήφισμα στη Βουλή των Ελλήνων εναντίον του άρθρου 12 του ν.4387/2016 με το οποίο για πρώτη φορά στην Ελληνική ιστορία καταργείται σύνταξη, αυτή της Σύνταξης Χηρείας, με ηλικιακά κριτήρια.
Μετά τη συγκέντρωση στην Πλατεία Κολοκοτρώνη, ακολούθησε πορεία προς το Κοινοβούλιο όπου επιτροπή γυναικών επέδωσε το Ψήφισμα στο προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την πορεία των μαυροφορεμένων γυναικών έως την Ηρώδου Αττικού, όπου όμως δεν τους επετράπη να φτάσουν ως το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να επιδώσουν το Ψήφισμα και στον Πρωθυπουργό της Χώρας.
Δηλώσεις του Προέδρου της ΕΑΠΣ στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας