«Γλώσσα λανθάνουσα αλήθειαν λέγει…»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΠΣ
Αθήνα 11-02-2012
Χθες με επείγουσα επιστολή μας προς τον κ. Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, του απευθύναμε μερικά από τα δεκάδες ερωτήματα, που μας έχουν απευθύνει συνάδελφοι Αξιωματικοί από όλη την χώρα, που έχουν κληθεί να διαχειριστούν την καινοφανή διαδικασία ένταξης των νέων εργαζομένων Π.Π.Υ. στον πυροσβεστικό οργανισμό.
Διαδικασία που χαρακτηρίστηκε σε όλα τα στάδια της από προχειρότητα, εξωπυροσβεστική υφή και πρωτόγνωρο πρωτοφανή χαρακτήρα, όπου μέρος των υποψηφίων, συνδιαλέγονταν και συνδιαμόρφωναν τις διαδικασίες πρόσληψής τους με τον εργοδότη του, εκδίδοντας μάλιστα ανά τακτά διαστήματα οδηγίες και παραινέσεις. Η τελευταία χθεσινή μας παρέμβαση μέσα σε αυτή την ομίχλη, προσπάθησε να φωτίσει λίγο τα διαδικασίες τουλάχιστον της μεταπρόσληψης διαδικασίας, όπου ακολουθήθηκε η ίδια τακτική.Δυστυχώς η Μνημονική Πολιτική Ηγεσία του Υ.ΠΡΟ.ΠΟ, παρά να στρέξει και να επιλύσει τα δεκάδες προβλήματα που φορτώνει στο Π.Σ. λόγω των καινοφανών διαδικασιών που με τη γνωστή προχειρότητα θέσπισε, επέλεξε τη γνωστή μέθοδο, να υπαγορεύσει δύο αράδες και να απαντήσει με Δελτίο Τύπου για την ανακοίνωσή μας, χωρίς ούτε και να τη διαβάσει, αφού της έδωσε και δικό της τίτλο «προεκλογικές προσλήψεις», που ουδέποτε χρησιμοποιήσαμε. «Γλώσσα λανθάνουσα αλήθειαν λέγει…»
Δυστυχώς πλέον το μόνο που τους ενδιαφέρει στον τυφώνα της μνημονιακής καταστροφής είναι η πολιτική τους επιβίωση και όχι η πορεία του Π.Σ. λίγους μήνες μετά.
Εμείς θα συνεχίσουμε να ενδιαφερόμαστε για τον επαγγελματικό μας φορέα με την ίδια υπευθυνότητα και σοβαρότητα, παρά τις επιθέσεις που δεχόμαστε από ανώνυμα διαδικτυακά φασιστοειδή και μυκηναϊκό-θετταλικούς μικροπραίτωρες-γενίτσαρους και αύριο όταν οι σημερινοί ιθύνοντες θα είναι εκτός κεντρικής πολιτικής σκηνής.
Εξακολουθούμε να περιμένουμε από την φυσική μας ηγεσία να συναισθανθεί την ευθύνη που τη βαραίνει και να σταματήσει την απαξίωση, εγκατάλειψη και αποδόμηση του πυροσβεστικού οργανισμού, αλλά και την υποβάθμιση της επιχειρησιακής δυνατότητας του.